Home

Achtergrond 135 x bekeken

Een op tien zwemwaters niet veilig

Door het warme weer is van ongeveer 10 procent van de ongeveer 650 officiële zwemplaatsen in het land de veiligheid niet meer gegarandeerd.

De waterkwaliteit is er verslechterd. Dat concludeerde het Kenniscentrum Recreatie woensdag op basis van een peiling de afgelopen weken. Grote boosdoener is blauwalg die de meeste waarschuwingen en zwemverboden veroorzaakt.

Het centrum verwacht dat het aantal risicovolle zwemplaatsen zal stijgen tot ongeveer 15 procent. Limburg heeft het meest te lijden onder verslechterde wateromstandigheden. In deze provincie geldt voor een derde van de plekken een waarschuwing of een verbod. Op de website zwemwater.nl staat per provincie aangegeven, voor welke plassen en waters er waarschuwingen zijn uitgegeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.