Home

Achtergrond 144 x bekeken

EU brengt onderzoekers India en Europa samen

Vijf Nederlandse onderzoeksgroepen gaan vanaf september samenwerken met collega's uit India en andere Europese landen.

Zij krijgen daarvoor een subsidie uit het nieuwe EU-programma New Indigo, dat erop gericht is wetenschappers uit Europa en India samen te brengen.

Dat heeft de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) dinsdag bekendgemaakt. In de eerste ronde kregen in totaal dertien voorstellen op het gebied van biotechnologie en gezondheid een subsidie. Bij elk onderzoeksinitiatief zijn minstens twee Europese onderzoeksgroepen betrokken en één uit India.

Elke groep krijgt maximaal 50.000 euro. Dat geld is bedoeld om sterke onderzoeksnetwerken op te bouwen. Dat betekent in de praktijk dat het vooral zal worden gebruikt voor wederzijdse bezoeken, workshops en conferenties, aldus de NWO.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.