Home

Achtergrond 153 x bekeken

Dribbelende kinderen Gazastrook breken record

Op de zwaar beschadigde landingsbaan van het vliegveld in de Palestijnse Gazastrook hebben meer dan zevenduizend kinderen een poging gedaan om in het Guinness Book of Records te komen.

De groep dribbelde een kwartier lang met basketballen, meldde een woordvoerder van de VN-vluchtelingenorganisatie vandaag.

Het vorige record gelijktijdig dribbelen werd in 2007 gezet in de Amerikaanse staat Indiana. Toen stuiterden ruim drieduizend kinderen hun ballen in het rond. Guinness moet het record van de Palestijnse kinderen nog in de boeken bijschrijven.

De kinderen die aan de recordpoging in de Gazastrook meededen zijn tussen de zes en vijftien jaar oud. Als beloning voor het verbreken van het record mochten ze hun bal houden.

VN-zegsman Adnan Abu Hasna wilde de kinderen met het gestuiter een belangrijke boodschap meegeven: "Als je de kans krijgt, zie je dat je de beste van de wereld kunt worden.'' De vluchtelingenorganisatie wilde daarnaast aandacht vragen voor de erbarmelijke omstandigheden in de Gazastrook.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.