Home

Achtergrond 265 x bekeken

Crocosmia breed ingezet

Van Crocosmia (ook nog wel Montbretia genoemd) staat ongeveer 35 hectare, waarvan het merendeel in het midden van het land en in de bollenstreek.

Kwekerij Davelaar toont in de keuringszaal een uitvoering van de vuurrode Crocosmia 'Lucifer' met kammen die veel bloei beloven. Meer en meer wordt Crocosmia toegepast in gemeentelijke beplantingen, zoals op rotondes. Het gewas kan gemakkelijk zes of zeven jaar blijven staan, is hittebestendig en is in de nadagen van de bloei ook nog aantrekkelijk door de besvorming.

De consument kan ook lang plezier beleven aan de bloei van Allium. Al sinds 28 juni staan diverse soorten en cultivars in de keuringszaal en er dient zich inmiddels bij een aantal soorten zaadvorming aan.

G. Turk zet deze week ook vazen in de zaal met vers gesneden lichtpurperen Allium 'Twinkling Stars’ en de forse, paarse A. 'Giganteum'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.