Home

Achtergrond 158 x bekeken 2 reacties

Cohen: piketpalen VVD stonden in de weg

De piketpalen die de VVD had geslagen om minimaal 18 miljard euro te bezuinigen de komende jaren, heeft de vorming van paars-plus in de weg gestaan.

Dat zei PvdA-leider Job Cohen dinsdag na het mislukken van het overleg met de VVD, D66 en GroenLinks. Volgens Cohen is er ,,met hartstocht'' gewerkt aan de formatiepoging. "We wisten vooraf dat het buitengewoon ingewikkeld zou worden. Maar we hebben onze uiterste best gedaan om tot elkaar te komen'', aldus Cohen.

Ook de woningmarkt en mobiliteit lagen moeilijk. De PvdA-leider zei dat de combinatie van piketpalen het onmogelijk maakte om tot een voor hem gewenste balans te komen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Jeroen

    Lekker vaag en cryptisch verhaal. Ik denk dat het met de zetelverdeling die uit de verkiezingen is gekomen gewoon erg lastig zal worden en partijen (veel) water bij de wijn moeten doen om tot een coalitie te komen. Daarom zullen er meerdere partijen zijn die dit keer misschien wel liever in de oppositie gaan zitten.

  • no-profile-image

    gert

    Waar stonden de piketpalen van Cohen ?

Of registreer je om te kunnen reageren.