Home

Achtergrond 295 x bekeken

CWT brengt opnieuw koeien naar slacht

Coöperatives Working Togethers (CWT) haalt 34.442 melkkoeien van de Amerikaanse markt.

Op deze manier wil de coöperatie, die bestaat uit een groep van Amerikaanse boeren en zuivelbedrijven die regelmatig afstemming zoeken over de productie, de zuivelmarkt beter in balans brengen. De ruim 34.000 koeien, die worden afgevoerd naar het slachthuis, vertegenwoordigen een melkplas van een kleine 300.000 ton melk. CWT accepteerde 194 biedingen van de in totaal 209 ingediende aanvragen van Amerikaanse veehouders.

Afgelopen jaar leidde drie slachtrondes volgens CWT tot een flinke daling van het aantal melkkoeien in de Verenigde Staten. "Maar sinds het eind van vorig jaar zijn er weer meer koeien bijgekomen", zegt Jerry Kozak van CWT. "Deze nieuwe slachtronde moet er voor zorgen dat het aantal melkkoeien opnieuw daalt. Dat is nodig om vraag een aanbod beter in balans te krijgen."

Vanaf volgende week bezoeken vertegenwoordigers van CWT de bedrijven die zich hebben aangemeld voor de nieuwe slachtronde. De melkproductie en het aantal koeien worden gecontroleerd. Daarbij krijgen de koeien die naar het slachthuis gaan een apart merk. Uiterlijk 30 juli worden de melkveehouders op de hoogte gebracht of hun bod is geaccepteerd. Na goedkeuring hebben boeren 15 dagen om hun koeien bij de slachterij aan te bieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.