Home

Achtergrond 168 x bekeken

Burgemeester bouwde schutting illegaal

Burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen heeft illegaal een schuttingachtige constructie achter in zijn tuin geplaatst.

Het gaat om een hulpconstructie voor leilindes. Ambtenaren van de gemeente Groningen hadden de burgemeester laten weten dat hij voor deze constructie geen vergunning nodig had, maar onlangs bleek dat zij zich hebben vergist en dat die toch nodig is. Een woordvoerder van de burgemeester bevestigde zaterdag een bericht hierover in het Dagblad van het Noorden.

De burgemeester wilde de tuin van zijn woning aan de Praediniussingel mooi maken en inkijk in de tuin voorkomen door er leilindes te laten groeien. Wel informeerde hij of daar een vergunning voor nodig was, maar volgens de ambtenaren was dat niet het geval. "Naar nu is gebleken was dat een onjuist advies. De burgemeester had geprobeerd om alles zo correct en zuiver mogelijk te doen, dus het is vervelend dat het advies niet correct was'', aldus de woordvoerder.

De burgemeester heeft inmiddels wel een vergunning aangevraagd, en mag, zo lang de aanvraag in behandeling is, de constructie laten staan. "Omwonenden hebben nu de gelegenheid bezwaar in te dienen. Het is standaardbeleid op basis van regelgeving dat de constructie kan blijven staan tot een definitieve beslissing is genomen over de vergunningaanvraag'', aldus de woordvoerder van de burgemeester.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.