Home

Achtergrond 141 x bekeken

Burgemeester Van der Laan is een blij man

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam is een blij man na de huldiging van Oranje vandaag in Amsterdam.

"Het is heel goed gegaan. De rondvaart was fantastisch'', zei hij na afloop op het Museumplein.

Hij toonde zich erg onder indruk van de blijheid en toewijding van de vele duizenden fans langs de kant. "Maar ook van het Nederlands elftal, als je ziet hoe ongelooflijk emotioneel ze waren. Ze waren heel dankbaar en vonden het geweldig'', aldus de burgemeester. "Het zijn natuurlijk wel stoere jongens, maar ze hebben een heel klein hartje. Het is ook logisch; hier kan niemand koel onder blijven.''

Volgens Van der Laan bestond er aanvankelijk nog wat scepsis over de vaartocht, omdat Oranje in eerste instantie alleen een rondvaart zou maken als ze kampioen zouden worden. "Maar ik ben achteraf ontzettend blij dat we het hebben gedaan. Ook voor de veiligheid; die mensen hadden er op het Museumplein allemaal niet meer bij gekund.''

Van der Laan viel als kersverse burgemeester - hij werd vorige week benoemd - met zijn neus in de boter. "Die uitdrukking krijgt nu ineens een heel andere betekenis. Ik voel me echt een zondagskind.''

Een ding is hem de afgelopen dagen al duidelijk geworden: "Ik heb zo veel professionals zo goed met elkaar zien samenwerken. Ik ben niet alleen trots op het Nederlands elftal en op alle mensen die hier naartoe zijn gekomen, maar ook op iedereen die het mogelijk heeft gemaakt. Dat geeft een heel goed gevoel.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.