Home

Achtergrond 149 x bekeken

'Britse ministeries moeten meer bezuinigen'

De Britse ministeries moeten nog deze maand plannen opstellen om de uitgaven met maximaal 40 procent te verminderen.

De plannen hoeven niet direct te worden uitgevoerd, maar dienen als leidraad voor verdere bezuinigingen als die nodig zijn. Dat meldde zondag de BBC op basis van bronnen rond de regering.

De '40 procent' is inclusief de bezuinigingen van gemiddeld 25 procent die reeds daadwerkelijk aan de ministeries zijn opgelegd in het noodbudget dat de nieuwe Britse regering vorige maand heeft opgesteld. Zowel in de 'echte' als in de 'mogelijke' bezuinigingsplannen worden bepaalde departementen gespaard. Zo hoeft Onderwijs niet meer dan 10 procent in te leveren en Defensie slechts 20 procent. Ook de budgetten voor de gezondheidszorg worden minder zwaar belast.

Groot-Brittannië kampt met een begrotingstekort van circa 156 miljard pond. Daardoor moeten de overheidsuitgaven fors omlaag. Ambtenaren meldden op vertrouwelijke basis echter dat geen van de ministeries daadwerkerlijk het budget met 40 procent zal zien slinken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.