Home

Achtergrond 219 x bekeken 2 reacties

Britse melkcontracten komen onder druk

De exclusiviteitscontracten van Britse supermarkten met groepen melkveehouders komen onder druk te staan.

Dat komt doordat de supermarkten bij de verkoop van verse melk voortdurend terrein verliezen aan goedkopere discounters. Dat stelt het zuivelschap DairyCo. Veel grote Britse winkelbedrijven hebben de laatste jaren vaste contracten afgesloten met groepen melkveehouders. Zo zijn ze verzekerd van voldoende leveranties en kunnen ze ook de herkomst en kwaliteit beter controleren. De boeren krijgen in ruil meestal een premie op de melkprijs uitgekeerd. Dat leidt er toe dat de winkelprijs voor dergelijke melk ook hoger uitvalt dan voor melk die op andere manieren wordt ingekocht. Op dat gat springen de discounters nu in.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    De retailers en de NMA hebben de boeren weer in de tang

  • no-profile-image

    geen boer

    zoals overal in de wereld kan men ook hier zien waar het de consument om gaat. Dat hele lokale-traceerbare-'betere'-duurdere segment is een uiterst smalle en ook nog eens wisselvallige. Hoezeer moreel superieure filosofen als vd Ploeg c.s. het ook willen presenteren als de wens van de massa. Allemaal gratuit gelul, de gewone man wil de kiloknaller en de goedkoopste melk mogelijk, waar het vandaan komt en hoe en gemaakt wordt is onbelangrijk. Supermarkten weten dat als geen ander. Nee, we moeten nog laaang geen afscheid nemen van de intensieve veehouderij, een moneymaker voor het land die je past mist als ie er niet meer is, net zoals de door 'opiniemakers' vaak verguisde farma industrie, lees Organon.

Of registreer je om te kunnen reageren.