Home

Achtergrond 274 x bekeken 4 reacties

Brief wijst informateurs op belang landbouw

Voor een gezonde toekomst van Nederland is een krachtige agrifoodsector van doorslaggevend belang.

Dat staat in een brief die agrarisch Nederland vandaag naar de informateurs heeft gestuurd. De brief zelf is niet openbaar gemaakt. In een publieke verklaring worden de verdiensten van de Nederlandse landbouw, voedingssector en wetenschap beschreven. Die kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verdubbelen van de wereldvoedselproductie en de aanpak van het klimaatvraagstuk, staat in de verklaring.

Behoud van biodiversiteit en de ontwikkeling van de biobased economy bieden unieke kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven, aldus de gezamenlijke verklaring van LTO Nederland, Nederlands Agribusiness Forum, Nationale Coöperatieve Raad en Wageningen UR.

De afzenders waarschuwen dat een herinrichting van de Rijksoverheid rekening moet gehouden met de bijzondere positie en de maatschappelijke opgaven van het agrifoodcluster. Daarvoor is krachtig overheidsbeleid voor nodig. Bij herindeling van ministeries moet een logische en samenhangende clus­tering van beleidsdomeinen voorop te staan. "Een krachtig en herkenbaar (kern)ministe­rie is voorwaarde om de economische kracht en de internationale uitstraling van het agrifood­cluster verder te versterken", aldus de vier ondertekenaars.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Wel, wel een zeer geheime brief aan de informateurs. Erg verdacht. Ik heb geen DNA sporen nodig om de 4 ondertekenaars te achterhalen. Naar mijn mening zijn het op nummer 1, de zo geliefde LTO, typisch LTO woorden als verdubbelen van voedsel om de wereldbevolking te voeden/redden door de helden in Nederland. Op 2 de nep coöperatie Friesland Campina, wat eigenlijk een multinational is dat graag melk dumpt in 3e wereld landen om families daar kapot te maken, mensen graag 5 liter verplicht melk laat drinken want oje anders komen ze niet van die 100 keer bewerkte melk af. Op 3 Wageningen universiteit, WUR, dat schijn wetenschap doet in opdracht van multinationals die pure marktmacht nastreven, waar wetenschappers zich gedragen als smurfen, en schijn intelligent en schijn wetenschappelijk doen om indruk te maken op de normale mensen als burgers, boeren en buitenlui, maar intussen vollledig zelf de weg kwijt zijn, en zelf niet door hebben. De WUR aanbid de god die wetenschap heet, heiliger als dat bestaat er niet, iets moet bewezen zijn, want anders bestaat het niet. Zelf de Aarde was plat en alles draaide om de Aarde en natuurlijk draaide alles om de heilige wetenschappers. Techniek en wetenschap is belangrijk maar hoort in service van de mensheid te staan, maar ze hebben er een master/god van gemaakt, een pure godhead, dat de enige heilige en verkrampte waarheid is. Op 4 de CDA omdat ze het ook zelf niet meer weten en daarom geheime brieven moet sturen. Ach ik zie nu pas dat het in het artikel staat, de 4 opdrachtgevers van de top geheime stukken zijn de zijn de, LTO Nederland, Nederlands Agribusiness Forum, Nationale Coöperatieve Raad en Wageningen UR.
  Wel toch bijna 4 goed, dus erg voorspelbaar deze mensen, dit ouderwetse gedachtegoed.

 • no-profile-image

  Patrick

  Als die topgeheime brief boven tafel is en uitgelekt is, zou dat mooi zijn als die hier gepubliceerd wordt.

 • no-profile-image

  mette

  Dat is nou weer typisch voor de sector: sturen ze een brief naar de informateurs die niet openbaar gemaakt wordt. Waarom niet? op geachteformateur.nl staan gewoon alle brieven die naar de informateur worden gestuurd, iedereen kan ze lezen. Wat heeft de landbouw te verbergen dat ze in het geniep een lobbybrief moeten versturen?

 • no-profile-image

  Joost

  Dat vroeg ik me ook al af, Mette. Want de informatie uit het nieuwsbericht is flinterdun. Het zijn vooral veel wollige termen zoals: krachtige sector, doorslaggevend, een belangrijke bijdrage, unieke kansen, bijzondere positie, maatschappelijke opgaven, logische en samenhangende clustering, krachtig en herkenbaar ministerie, economische kracht, internationale uitstraling... Met zulke termen kan niemand het oneens zijn. Ik wil dus wel weten of wat ze werkelijk geschreven hebben, óók de diepgang van een ontbijtbordje heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.