Home

Achtergrond 166 x bekeken

Brabantse steden samen tegen criminaliteit

De burgemeesters van de vijf grote Brabantse steden slaan de handen ineen in de stijd tegen de misdaad.

Ze maken zich zorgen over de aanhoudende slechte scores van de Brabantse steden in de verschillende veiligheidsindexen. De Tilburgse burgemeester Ivo Opstelten maakte dat dinsdag bekend, mede namens zijn collega's in Eindhoven, Breda, Den Bosch en Helmond.

De vijf willen een Brabantbrede samenwerking tussen politie, Openbaar Ministerie (OM) en gemeenten om zo beter te kunnen jagen op georganiseerde criminelen die door de hele provincie opereren, maar nu vaak buiten beeld blijven.

De stap is ingegeven door een onderzoek van het Programma Politie en Wetenschap, Dat concludeert dat de georganiseerde criminaliteit in Noord-Brabant een groot aandeel heeft in de onveiligheid in de steden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.