Home

Achtergrond 1590 x bekeken

Bollen pellen in de vakantie

Met de hulp van ongeveer dertig scholieren verwerkt bollenteler John Schilder uit het Groningse Loppersum de bollen die hij heeft geoogst.

Schilder teelt ongeveer 10 hectare tulpen van verschillende rassen en kleuren. Met de regen van de afgelopen dagen komen de bollen niet zo schoon uit de grond. Maar ervaren scholieren aan de lopende band verwerken de oogst vlot. Foto Koos van der Spek

Akkerbouwer Ernst-Ullrich Horn in Kembs in het noorden van Duitsland (Sleeswijk-Holstein) oogst graan. In Duitsland is de graanoogst net gestart. In het Oosten valt de kwaliteit van rogge mee met een hectolitergewicht tussen 70 en 72 kilo. Franco brengt rogge 123 tot 125 euro per ton op. De kwaliteit van de geoogste tarwe valt ook mee. In Saksen wordt 150 tot 155 euro per ton betaald voor de beste kwaliteit tarwe.Foto ANP

Drie generatie La Hay plukken kersen (Kordia) in de boomgaard van Kees Dekker in Mijnsheerenland. Volgens dochter Jeanet Dekker is het idee ontstaan op de landelijke appelplukdag en vestigt het extra aandacht bij jonge gezinnen. Maandagavond was zo’n avond met circa 30 mensen in de boomgaard. Dekker legt vooraf uit voorzichtig te zijn met de takken en knoppen. Dekker heeft een gigantische oogst. “Ook door het goede weer hebben we weinig gebarsten kersen”, zegt Jeanet. Foto Rein Geleijnse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.