Home

Achtergrond 198 x bekeken

BP: oliestroom Golf van Mexico gestopt

BP lijkt er vooralsnog in te zijn geslaagd het olielek in de Golf van Mexico te dichten.

Voor het eerst sinds het ontstaan van het lek in april stroomt er geen olie de zee in. Dat heeft Kent Wells, een van de bestuurders van de Britse oliemaatschappij, donderdag gezegd.

BP begon donderdag aan de 48 uur durende test van een nieuwe kap die over het lek was geplaatst. De kleppen van de koepel werden geleidelijk gesloten. Uit metingen van de oliedruk moet blijken of het lek definitief dicht is. Als de druk zou dalen, betekent het dat de olie via een ander gat toch weglekt.

Sinds een explosie aan boord van het olieplatform Deepwater Horizon in april stroomden vele miljoenen liters olie de zee in. De ene na de andere poging om de vervuiling te stoppen, mislukte. De olieramp heeft BP al vele miljarden dollars gekost.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.