Home

Achtergrond 187 x bekeken

Akkoord bij Sara Lee over cao voor half jaar

De werknemers van Sara Lee Nederland, van onder andere Douwe Egberts (DE) en Pickwick, zijn akkoord gegaan met een nieuwe cao. Wel is de looptijd van de cao beperkt tot een half jaar, waar de afspraken eerst voor een jaar golden. Dat maakte vakbond FNV Bondgenoten vandaag bekend.

Het personeel dat voor de koffie- en theefabrieken werkt had het cao-akkoord eerder afgewezen, omdat Sara Lee wilde dat de beloofde loonsverhoging deels afhankelijk werd van nieuwe afspraken over de pensioenregeling. ,,We gaan nu apart over de pensioenkwestie praten'', zei een woordvoerster van de vakbond. Als die gesprekken binnen een half jaar tot nieuwe afspraken leiden, kunnen nieuwe afspraken gemaakt worden over de vervolg-cao. De mensen van DE en Pickwick krijgen er vanaf 1 juli 0,6 procent loon bij.


De werknemers van de divisie verzorgingsproducten (Zwitsal) vonden aanvankelijk een loonsverhoging van 1,15 procent te mager. Nu daar een eenmalige uitkering van 150 euro bij komt, zijn zij wel tevreden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.