Home

Achtergrond 198 x bekeken 2 reacties

Agrifood vraagt om krachtig overheidsbeleid

Een nieuw regeerakkoord moet voorzien in een sterke aanpak op het gebied van agrifood.

Deze oproep doen LTO Nederland, Nederlands Agribusiness Forum, de Nationale Coöperatieve Raad voor de land- en tuinbouw en Wageningen UR. De formatie is nog in volle gang, toch doet het Nederlands agrifoodcluster alvast een oproep om bij een herindeling van ministeries een logische indeling te hanteren. "Een logische en samenhangende clustering van beleidsdomeinen dient voorop te staan."

Zij zijn vooral bang dat de succesvolle koppeling tussen overheidsbeleid, bedrijfsleven en kennisinstellingen verloren gaat. Deze willen ze graag behouden. "Nederland zal zijn positie voor de aanpak van vraagstukken als dierenwelzijn, diergezondheid en bescherming van natuur en landschap verder uit willen bouwen", aldus het agrifoodcluster. Een krachtig en herkenbaar kernministerie is, volgens de sector, voorwaarde om de economische kracht en de internationale uitstraling te versterken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Stop de EHS en Natura 2000 en andere onzinnige geldverslindende plannen

 • no-profile-image

  A HAMSTRA

  dat willen ze graag behouden.WAT,
  dat de boeren als sneeuw voor de zon
  verdwijnen,
  dat Holland een grote linkse, natuur tuin word.
  is dat het beleid dat L.T.O wil behouden.
  spreken ze toch een keer de waarheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.