Home

Achtergrond 204 x bekeken

Zuid-Afrikaanse gieren bedreigd door WK

Het WK voetbal in Zuid-Afrika vormt een extra bedreiging voor gieren in het land.

De vraag naar gedroogde hersenen van deze vogels is gestegen, omdat men hierdoor krachten zou verwerven waarmee de uitslagen van voetbalwedstrijden voorspeld zouden kunnen worden. Dat stellen dierenwelzijnsorganisaties dinsdag in Zuid-Afrikaanse media.

De vogels worden met insecticiden gedood die ook giftig zijn voor de mens.

Voetbalmagie oftewel 'muti' komt vaker voor in het Afrikaanse voetbal. Sommige spelers zouden aan dergelijke rituelen meer belang hechten dan aan de training. Vaak worden stadions de avond voordat een wedstrijd gespeeld wordt hermetisch afgesloten, om te voorkomen dat fans bijvoorbeeld kippenbloed op een goal smeren om de tegenstander ongeluk te brengen.

Er zijn allerlei middeltjes in omloop van traditionele geneesheren die voetballers zouden kunnen helpen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.