Home

Achtergrond 209 x bekeken 1 reactie

Wilders: CDA haalt PvdA van stal

Door de weigering van het CDA om samen met PVV en VVD te praten over een coalitie helpt die partij de PvdA aan tafel bij de informateur.

”Ze hebben hun vrienden van de PvdA van stal gehaald”, foeterde PVV-voorman Geert Wilders donderdag voorafgaand aan de beëdiging van de nieuwe Tweede Kamerleden.

Wilders vindt het ”erg teleurstellend” dat de vorming van een centrumrechts kabinet lijkt te mislukken. ”We hebben alles geprobeerd en waren bereid water in de wijn te doen. Iedereen moet dat doen. Maar als iemand niet aan tafel zit, is het moeilijk beoordelen of die ander ook de overtuiging heeft om eruit te komen”, analyseert Wilders.

Juist toen de PVV-leider die woorden uitsprak, liep CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen achter hem langs. ”Dag Geert”, mompelde Verhagen in de richting van Wilders. Enigszins verbaasd bracht Wilders een ”hai” uit. De PVV’er bleef melden dat ”het CDA de boel heeft opgeblazen”. ”En daardoor helpen ze de PvdA aan tafel, terwijl ze daar in het verleden veel negatieve ervaringen mee hebben gehad.”

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Anne bron

  Nooit gedacht dat een verliezende partij
  zoveel voor het zeggen heeft,het is hier
  een trieste wereld geworden.
  Ik breng daarom ook nooit meer een stem
  uit.we zitten weer met de zelfde zooi als
  eerst,wilders en rutte zag ik helemaal zitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.