Home

Achtergrond 162 x bekeken 1 reactie

Werkgevers en bonden sluiten AOW-akkoord

Werkgevers en vakbonden hebben een principeakkoord gesloten over de AOW- en de pensioenleeftijd. Hiermee komt een einde aan een langslepend conflict.

De leeftijd waarop de AOW ingaat, gaat volgens het akkoord met ingang van 2020 naar 66 jaar en in 2025 naar 67. Daarna zou deze leeftijd worden gekoppeld aan de verder stijgende levensverwachting en elke vijf jaar worden getoetst. Wel blijft het mogelijk om met 65 jaar te stoppen met werken. Dan is de AOW-uitkering echter wel lager.

Het akkoord moet nog worden voorgelegd aan de achterban.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Ik begrijp de >linkse< ophef over de pensioen leeftijd niet, gemaakt door de mensen die het niet raakt, omdat ze te oud zijn om nog last te krijgen van deze leeftijds verschuiving. De volgende generatie blijkt geen enkele moeite te hebben met een verhogigng van de leeftijd. Hier komt nog bij, dat in de >kleine< letters de heer Drees reeds heeft geschreven dat de pensioen leeftijd omhoog moet als de gemiddelde leeftijd van de bevolking stijgt, om het systeem betaalbaar te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.