Home

Achtergrond 225 x bekeken

Voedselprijzen in Nederland onder EU-gemiddelde

De prijs van voedsel en non-alcoholische dranken is in Nederland relatief laag. Hij ligt circa 2 procent onder het gemiddelde in de Europese Unie.

Dat blijkt uit een prijsvergelijking van het Europese bureau voor de statistiek Eurostat. Het prijsniveau is het hoogst in Denemarken, gemiddeld 39 procent boven het Europese peil, terwijl Polen, Roemenië en Bulgarije meer dan 30 procent onder het Europese prijsniveau zitten.

Eurostat heeft ook een onderverdeling gemaakt naar productgroepen. Dan blijken zuivel, kaas en eieren in Nederland betrekkelijk goedkoop (7 procent onder het EU-gemiddelde) en is vlees relatief duur (15 procent boven het EU-gemiddelde).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.