Home

Achtergrond 184 x bekeken

Vermeend misbruik door pastoor verjaard

Justitie in Roermond stelt geen vervolging in tegen de 74-jarige oud-pastoor van Roosteren wegens seksueel misbruik.

Eventuele misdaden zijn verjaard, bevestigde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vandaag.

De pastoor nam eind april ontslag, nadat het bisdom in Roermond van NRC Handelsblad vragen had gekregen over seksueel misbruik door de pastoor in zijn vorige functie in Wessem, waar hij tot 1994 pastoor was. Het bisdom maakte melding bij justitie.

In een eerste onderzoek heeft justitie gesprekken gevoerd met alle betrokkenen, zoals de pastoor en vermeende slachtoffers. De verjaringstermijn voor ontucht is twaalf jaar, voor verkrachting bedraagt die twintig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.