Home

Achtergrond 154 x bekeken

Verhagen: trek stekker er helemaal niet uit

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen ontkent dat hij de stekker uit de formatie van een rechtse coalitie heeft getrokken.

”We trekken helemaal geen stekker er uit”, zei hij daarstraks na beraad met zijn fractie. PVV-leider Geert Wilders beschuldigde Verhagen er eerder op de dag van dat die een rechts kabinet van VVD, PVV en CDA blokkeert en de stekker er uit had getrokken. Verhagen spreekt dat tegen. Hij stelt dat hij al sinds vorige week vrijdag in al zijn gesprekken met informateur Uri Rosenthal heeft gezegd dat de VVD en de PVV eerst helder moeten maken of ze tot overeenstemming konden komen. ”Ik heb dat vrijdag gezegd, maandag, dinsdag en woensdag. Het kan geen verrassing zijn dat we dat vinden.”

”Ik moet tot mijn spijt constateren dat ze geen stap verder zijn gekomen. Als ze werkelijk met mij hadden willen praten, dan hadden ze antwoord gegeven op mijn vraag”, aldus Verhagen. Dat is volgens hem geen verwijt in de richting van wie dan ook, maar slechts een constatering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.