Home

Achtergrond 313 x bekeken 47 reactieslaatste update:18 apr 2012

Verhagen haalt Thiemes koe niet uit de sloot

Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken is het helemaal met Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren eens: dieren mogen niet onnodig lijden.

Maar aan de ter gelegenheid van het WK voetbal in Johannesburg ritueel geslachte koe kan hij ook niks meer doen. Dat schrijft hij in zijn antwoorden op haar vragen over het dier.

Thieme las tot haar afgrijzen in de krant dat onder de rook van een voetbalstadion een koe ritueel werd geofferd ten bate van een mooi toernooi. Zij wilde dat Verhagen de Wereldvoetbalfederatie FIFA hierop zou aanspreken. Ook moest hij de Nederlandse ambassadeur in Zuid-Afrika om opheldering laten vragen bij de autoriteiten.

Maar daar kan Verhagen niet aan beginnen. "Volgens onze informatie is de rituele slachting uitgevoerd door lokale stamhoofden en is de FIFA er op geen enkele wijze betrokken bij geweest. Derhalve zal ik de FIFA hier niet op aanspreken'', aldus de demissionaire bewindsman tussen alle formatieperikelen door.

De Zuid-Afrikaanse autoriteiten zijn volgens Buitenlandse Zaken ook niet betrokken geweest bij de rituele slachting. "Ik zie geen aanleiding om de ambassadeur van Zuid-Afrika om opheldering te vragen over dit incident'', zo liet Verhagen aan Thieme weten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  taco

  Als iedereen nou eens de pseudoniemen van Leo van den Bergh negeert (stilletjes lachen mag natuurlijk wel) dan blijft het schreeuwen van gebakken lucht en dan stopt het vanzelf.

 • no-profile-image

  frans

  Tja zo kun je alle mooie vogels de grond in stampen .

 • no-profile-image

  Liny

  Wat een taal, die vind ik nog vele malen erger dan een rituele slacht van een koe. De toon die wordt gezet, mist alle saamhorigheid. Als we als mensen het eerst samen eens zijn over normen, waarden en daarmee het taalgebruik, kunnen we gaan praten over behandeling van dieren. Maar ik ben het met een vorige spreker eens. Laat Thieme naar Zuid-Afrika afreizen, de Bavariameisjes verdedigen en zo terloops ook zeggen, dat ze een rituele slacht, niet meer van deze tijd vind. Maar vertel dat niet aan al die arme mensen die geen eten hebben.

 • no-profile-image

  william geruimde geitenboer

  zeg mensen vinden wij ons zelf nou echt zo goed dat we ook nog moeten gaan bepalen hoe de oorspronkelijke bewoners van afrika leven?? vergeet niet dat als wij wat minder hebberig waren geweest met onze westerse toestanden de wereld ook voor hun en de natuur waar zij nog wel oog voor hebben een stuk beter zou zijn? niet dat ik zo een heilig boontje ben hoor, ben tenslotte ook een westerling....... en voor wie denkt dat onze regering minder corrupt is dan de afrikaanse, word wakker op
  www.q-koortsbesmetting.nl

 • no-profile-image

  herkauwer

  Van propjes gesproken Jagertje, ik ben in die oude Noordhollandse eendenkooi, excuus, schietkooi, gisteren eens op zoek gegaan naar proppen. Je weet wel, die plastic hagelkorrelhouders die in een jachtpatroon zitten en met het schot mee de vrije natuur en ons aller milieu worden ingeschoten. Ik vond er honderden en heb die op de plaats delict laten liggen als bewijslast. Zo maak ik proppenschieters nuttig. Jij schiet vooralsnog louter met losse flodders. maar onthoud wel: al schiet het jager nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel!

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik keek in diezelfde sloot als waar die koe in lag. Onder die koe zag ik de CDA liggen.
  Het was verdeeld, een gedeelte lag in de slachtofferrol, en zei ik ben zo zielig, waarom luistert nu niemand naar mij, en bleef maar huilen, wel aanmatigend om te zien trouwens. Een ander gedeelte was vol overmoed en dacht ik ga blind door, het maakt mij niet uit of de wereld om me heen veranderd, wij zijn de CDA en hebben altijd gelijk. Ik zag een klein, piep klein deel, wat zei, we gaan aan zelf reflectie doen, ja, we geven toe, we zijn geen knip voor de neus waard geweest, raar maar waar, maar echt we hadden het zelf niet door. Ja nu voor het eerst in het CDA bestaan, sinds oprichting, gaan we verantwoordelijkheid nemen, ja stap voor stap, we hebben ook de goede kandidaten intern, maar ze werden overschreeuwd door globalisten en meelopers als Blinde Balkenende.

 • no-profile-image

  gertje

  Ik sluit me bij Exact aan, herkauwer. De opmerking van Spotvogel waar ik op doelde sloeg werkelijk als een lul in een bord pudding. Jouw reactie zou niet misstaan in een moskee van een fanatieke moslimgemeenschap. Je komt mensgevaarlijk over, dan kan je niet vriendelijk zijn naar andere zaken.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Hij doet zijn voornaam in elk geval wel eer aan.
  L.E.O.= Lomp En Onbenullig.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Ten

  Da's lijkt bepaald slecht vernederlandst West-Vlaams, gekke vogel. En mag ik even opmerken dat iemand uit De Haan nooit zal opschrijven dat ie uit De Haan-Blankenberge komt.

 • no-profile-image

  exact

  Dat geloof je toch zelf niet, Taco. Dat figuur is in staat om een hele discussie van 20 man de simuleren, waarbij het resultaat op voorhand natuurlijk vaststaat. De fora van het AGD worden onder gescheten. Ik geef er de voorkeur aan dat ie boeken schrijft. Ben je die beu, dan kun je ze in ieder geval nog in de open haard mieteren.

 • no-profile-image

  spotvogel

  It is mei sizzen nét to dwan (diepe zucht). HANS, maak het nou een beetje. De Ffw werd vanaf begin jaren '90 door de paarse kabinetten en vnl op initiatief van de PvdA opgesteld en trad op 1 april 2002 in werking. Nadat Paars 2 was opgevolgd door Balkenende 1, maakten kamerleden als Pierik-Schreijer, Oplaat en Ormel (allen CDA) en Wien van den Brink(LPF) misbruik van het onbenul in het parlement om er allerlei, op leugen en verdraaaide feiten berustende, pro-jacht activiteiten doorheen te jassen. Waarbij zij geholpen werden door de hobbyjagende akkerbouwer en LNV-minister Veerman en later door jachtsympathisante Verburg. Zo heb ik het gesteld en niet anders! Blader er de Vergaderstukken van de 2e Kamer maar op na, daarin is precies te lezen wat er gezegd werd en door wie. Dankzij die coupe kregen jagers carte blanche om als beesten tekeer te gaan. Mooi stukje geschiedschrijving om de structurele onbetouwbaarheid en leugenachtigheid van het CDA (en het politieke onbenul van de LPF) mee te onderstrepen. En tevens om de fatale desinteresse van de meerderheid van het parlement mee te acccentueren. En dat in een land waar meer dan 2 miljoen mensen de natuur en de dieren een warm hart toedragen. Zéker met de kennis van nu valt naadloos de grote schade die dit wanbeleid heeft veroorzaakt, in kaart te brengen.

 • no-profile-image

  hans

  Sorry, spotvogel de Ffw is een gedrocht van jewelste die het linkse veroorzaakt heeft en de gevolgen zien we elke dag . Dat je alles wat rechts is de schuld wilt geven is voor jou. We hebben gewoon weg te veel ganzen . Las vandaag in de LC een pagina groot stuk over ganzen overlast bij schiphol. Dat ernog geen vliegtuigen zijn neer gestort mag men van geluk spreken , zelf [ik mag het niet zeggen] hoop ik dat binnen kort een vliegtuig vol met 300 mensen ergens in een dorp of stad in NEDERLAND neer stort en dit veroorzaakt is door GANZEN . Dan kan er wel gehandeld worden over het teveel ganzen. Want dan wordt men eindelijk eens wakker in NEDERLAND . En hier ben jij mede verantwoordelijk voor met je linkse gedachten goed. GEGROET HANS

 • no-profile-image

  J@gertje

  Spotvogel,
  We hebben vanmorgen weer een mooi zootje ganzen afgeschoten en de ruiende ganzen en niet vliegvlugge kuikens zijn inmiddels gevangen en voor de dood afgevoerd.
  Een hele opluchting voor de terrein beheerder die nu de bende op kan ruimen.
  We blijven de populatie nu onder controle houden en de recreanten zijn hier heel erg blij mee.----------
  Het kabinet Kok 1 en 2 heeft van 1994 tot 2002 en deze 2 kabinetten hebben de F&F wet tot stand gebracht.
  En niet het CDA en de VVD zoals je beweert.----------
  ----------Ik stelde herkauwer de volgende vragen 1: even duidelijk aan te geven waar in de wet geschreven staat dat je voor nestbehandeling van de voorschriften van een ontheffing af mag wijken. 2: Waar in de wet staat geschreven dat zonder ontheffing voor schadebestrijding en beheer ongestraft aan nestbeheer mag worden gedaan. 3: En om expliciet aan waar in de wet beschreven staat dat wij als jagers en evenzo de boeren en terreinbeheerders verplicht zijn gesteld om eieren te schudden of te dompelen.

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  J@gertje

  Kijk eens aan, duidelijke taal van de rode haan.
  Nou ja duidelijk?
  Wel typerend zijn het taalgebruik en de soort opmerkingen die spotvogel en al zijn andere persoonlijkheden ook graag spuien.
  Je zou toch zo langzamerhand in de war moeten raken met al die namen,
  spottertje
  Groet J@gertje

 • no-profile-image

  machiel den bonte

  Finaal mis gegokt Jagertje. Hier ten onzent zeggen wij dan: "dat jagertje maakt d'r enen hoed van." Waarbij 'hoed' staat voor de klunzernijen die gij gewoon zijt te begaan! Gij bent dus om zo te zeggen niet al te fraai gemutst! Pas dus maar op met wapens en munitie, want die gaan af als men te harde taal tegen de slaghoedjes uitslaat. Saluut!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Wel ja, nu gaan we ook nog eens voor reserve Belg spelen.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Doe alsjeblieft voorzichtig jagertje, want wie hoog zit, kan diep vallen. En dan breekt wellicht niet alléén jouw geweertje!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Spotvogel/herkauwer,
  Dat begrijpend lezen niet je sterkste kant is was mij al héél lang duidelijk.
  Bij fatsoenlijk gedrag is je score eveneens zéér zwak.
  Een simpel antwoord op mijn vragen geven blijkt ook erg moeilijk te zijn.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Boer

  En als men zijn reacties op de fora leest weet je bij voorbaat al dat een boek van Leo vd Berg weggegooid geld is. Het is alleen verstandig om aan te schaffen als er per geinvesteerde Euro meer Kcal warmte uit produceerd kan worden dan uit brandhout.

 • no-profile-image

  Gert

  Vraag me af of we in Zuid-Afrika , waar meer dan de halve mensheid barst van de armoe uit kunnen leggen wat een partij van de dieren is. Missschien als volgt : dat is een politieke partij in een land dat eerst rijk was , toen knettergek en kwam er een partij vor de dieren die geen dieren meer wilde voor produktie doelen en in de zeer nabije toekomst is dit land straatarm.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Wat zal Verhagen denken? "Hebben de Nederlandse kiezers zojuist het CDA ritueel de oren gewassen, blijft dat mens van Thieme maar zaniken over heidense gebruiken elders. Houdt het dan nooit op?"

 • no-profile-image

  hans

  Spotvogel dat flora en fauna wet op 1 april 2002 ingesteld is waar . Maar jij beweerde dat dit door het CDA en LPF of te wel door Balkenende .veerman , fortyn aanhangers klaar gemaakt is en dat is niet waar . Dat ik je nu in een doodlopend steegje heb geduwd waar je niet meer uit komt . Dit is een steegje waar je alle leugens neer kunt leggen want ik heb ze samen met j@gertje lek geprikt gisteren. GEGROET HANS

 • no-profile-image

  rode haan

  Goed idee: alle rapalje dat in deze fora immorele vuiligheid aan het spuien is onder lafhartige fakenamen, zou het best gelijk een vunzig geschift verbrand kunnen worden. Dan zou men eens kunnen vaststellen dat natgestoken turven van het soort Exact, Jagertje, Taco, Boer op het land en andere holklappers, zelfs na het prevelen van een devoot schietgebed geen vlam willen vatten.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Heb ik weleens in mijn tuin gezien Frans. Mooie vogel inderdaad, maar met vieze gewoonten. Zijn oud-Nederlandse namen Drekhaan, Stinkhaan en Schijthop liegen er niet om.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Jagertje, nu het forum 'geen afschot van ganzen in weidevogelgebieden gesloten is wil je wel zo vriendelijk zijn om aan jouw vriendje Hans uit Friesland te zeggen dat ik nergens heb beweerd dat er op 1 april 2002 een nieuw kabinet aantrad. Op die datum trad namelijk de nieuwe Ffw in werking en dat is heel iets anders.'

 • no-profile-image

  exact

  Spotvogel, ik mag aannemen dat je reactie van 18.04 uur letterlijk is bedoeld en verder niks? Een mens zou wellicht anders kunnen denken. Misschien reden te meer om dan maar lafhartig onder een nickname op dit forum te verschijnen. Ik acht figuren op dit forum dom, agressief en haatdragend genoeg om veel te ver te gaan in de strijd voor hun idealen. Dan kun je maar beter onbekend blijven.

 • no-profile-image

  exact

  Ik zou niet weten waarom Joke. Je bent blijkbaar niet bekend met het uitschot hier. Er zijn lui op deze fora die in staat zijn om dingen te doen waar Joran jaloers op zou zijn. Tegen jacht behalve op jager, zoiets. De dreigende taal is er naar. Overigens kunt u net zo goed Janny heten en woonplaats Nederland is wel heel erg vag. Die koe interesseert niemand ene reet, maar de naam Thieme valt in de kop van het artikel. Dan duiken de vaste voor- en tegenstanders vanzelf op.

 • no-profile-image

  boerin

  Heel de wereld zit niet op onze PvdD te wachten.
  Ministers hebben wel belangrijkere dingen te doen.

 • no-profile-image

  antifascist

  Ik vind die dierenbescherming maar enge fanatieke trekjes krijgen waarbij aan het menselijke leed weinig aandacht meer wordt besteed. Of zijn we van der G al vergeten? Ik denk niet dat veel mensen trouwens weten dat dit fanatieke dierenbeschermings gedrag ook door belangrijkl nazileiders zoals himmler en hitler zeer populair was. Ik wil niet alle diervrienden over deze kam scheren maar er zitten onfrisse leidersfiguren bij met enorme ego s

 • no-profile-image

  J@gertje

  Exact,
  Geen gepeubel maar hoog opgeleide ornitologen.
  Dat is aan het gedrag toch wel te merken???
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Boerin, als ik last zou hebben van maden dan zat ik allang met mijn reet in een bad zuiveringszout.

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Hoort toch aan dat dom geneuzel, 't is Verhagen die hier spreekt, woorden stijf als oude reuzel, waarover Maxime zijn nek straks breekt. (Forum Romanum Imperii Domitiani Declamatore Decimus Iunius Iuvenalis, Anno Domini 2010).

 • no-profile-image

  exact

  Oh het gepeupel zit hier.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Thieme kan zich beter aansluiten bij de Bavaria meisjes.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  dierenvriend

  laat thieme zich schamen door hier over te zeuren .maar stap in het vliegtuig naar z afrika en redt en verbetert daar de wereld terwijl dat daar mensen sterven van de honger en tot slot leg dan aan die bevolking uit dat jij voor een verbodt bent op alles wat met slacht en vissen in de kom te maken heeft .ze zullen je vast begrijpen

 • no-profile-image

  gertje

  Wat wil je nou eigenlijk zeggen Spotvogel? Je afkeer voor CDA was wel duidelijk en erg gevat kom je niet over.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Patrick, stink ajb niet in de doorzichtige deemoedprietpraat van oud- misdienaar en acouliet Verhagen, want het CDA is pas te vertrouwen als het laatste lid de kop laat hangen. Niet zomaar, maar als een asperge die al drie maanden droog staat! Voorlopig neuzelt Maxime nog lustig voort en dat zint mij niks. Dit autoritaire geloofsfanatieke genootschap zou nu zo snel mogelijk de genadetik toegediend moeten krijgen. Liefst ongenadig hard! En wat voor een onbenul mag Gertje dan wel zijn? Man, als je niet weet waarover een item gaat, houd je er dan buiten. Domkop!

 • no-profile-image

  herkauwende spotvogel

  L. van den Bergh smeert hier onder al zijn pseudonamen weer een half forum onder. Hoe gestoord kun je zijn.

 • no-profile-image

  exact

  Spotvogel, het gestoorde zit hem in steeds dezelfde inhoud onder 10 verschillende namen. Een blind paard merkt de overeenkomsten in denken en schrijfstijl op.

 • no-profile-image

  frans

  Gisteren een Hop gezien. Dat is pas een mooie vogel.

 • no-profile-image

  Joke

  Waar gaat dit allemaal over? Ik dacht dat dit ging over een koe die geslacht werd in Afrika tijdens de WK. Laat die Thieme gewoon haar werk eens doen en ophouden zich te bemoeien met wat er in andere landen gebeurd met dieren. Dat er nederlanders zo gekl zijn dat ze achter haar aanlopen!!!!!!
  En laat iedereen die wat wil schrijven het is onder zijn eigen naam doen.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Nee Exact, ik bedoelde het gewoon spreekwoordelijkerwijze want ik ben tegen iedere vorm van fysiek geweld en tegen vernieling van eigendommen. En Frans: ik stamp helemaal geen vogel de grond in. De Hop zoekt onder en in oude koeienvlaaien naar mestkeverlarven en ander voedsel en daarom noemde men hem vroeger zo. Bovendien is het een smeerpoets die het nest onderkakt. Wel mooi om te zien dus, maar daar slaan die oude namen dus niet op.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Jagertje, jij presteert 2 fouten in een enkel kort zinnetje. Het is gepeuPel en niet gepeuBel! En de juiste schrijfwijze van het beroep van een vogelkundige is ornitHoloog! Het is wel te merken dat jij slecht heb opgelet op de basisschool in Lopenpoetserveen. Zeker te druk met freubelen? Of met propjes schieten? Ik geef je een goede raad: poets maar gauw de plaat!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Och Janneman,
  Laat mij maar lekker freubelen en propjes schieten.
  De boodschap was zelfs voor jou i.i.g. toch nog duidelijk en zelfs jij begrijpt wat ik bedoel, dat is al heel wat.
  Met dat propjes schieten lukt het vrij aardig moet ik zeggen.
  Veel ganzen vertellen het niet meer na.
  Laat het mij daar nu om begonnen zijn.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Tja Herkauwer, Die ganzen van tegenwoordig zijn ook lang niet meer wat ze geweest zijn.
  Vroeger moest je er nog met 46 gram lood op schieten en tegenwoordig vallen ze al op een losse flodder :-)
  Tijdens de laatste schoonmaakdag georganiseerd door onze wbe hebben we ruim 60 kubieke meter afval uit het veld gehaald.
  Van oude schutting planken tot autobanden en zelfs complete bankstellen en konijnenhokken Allemaal gedumpt door mensen uit stad en dorp, die anders o zo betrokken zijn met de natuur.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  koetje

  Als Thieme's missie in NL is volbracht heeft ze in andere werelddelen nog wel wat te doen.Kan ze gelijk even zien hoe de NL-veestapel al die jaren in de watten werd gelegd.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Gestoord? Wie is er hier gestoord? Iemand die dingen bij de naam noemt en ervoor zorgt dat dit niet in anonimiteit gebeurd, of een intense lafbek die zich achter een nietszeggende schuilnaam verstopt?

Laad alle reacties (43)

Of registreer je om te kunnen reageren.