Home

Achtergrond 171 x bekeken

Verbod games bij verkoop aan jonge spelers

De verkoop van extreem gewelddadige games wordt verboden als de branche er niet in slaagt de games uit handen te houden van te jonge spelers.

Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) woensdag geschreven aan de Tweede Kamer.

Vorig jaar sprak de minister met de brancheorganisaties en de winkelketens af dat ze meer werk gaan maken van het handhaven van leeftijdsgrenzen. Vooral warenhuizen en speelgoedwinkels verkochten games aan een veel te jong publiek.

Binnen drie jaar zou dit tot hoogstens 30 procent moeten zijn teruggebracht als het gaat om games die alleen geschikt zijn voor jongeren boven de zestien jaar. Daarna zouden verkopers voor de meest extreme games de leeftijdsgrenzen helemaal in acht moeten gaan nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.