Home

Achtergrond 223 x bekeken

Vattenfall ontwikkelt met ECN biobrandstof

Vattenfall, het Zweedse energieconcern dat Nuon heeft ingelijfd, werkt samen met onderzoeksinstituut ECN aan de ontwikkeling van biobrandstof die gemaakt wordt van groen afval en die meegestookt kan worden in kolencentrales.

ECN maakte vandaag bekend dat hiermee een belangrijke stap gezet wordt naar de commerciële toepassing van torrefactie, waarbij houtsnippers of groen afval van agrarische bedrijven worden omgezet in pallets of briketten.

Torrefractie wordt al eeuwen toegepast bij het branden van koffiebonen en ECN heeft gekeken of dit ook geschikt is voor de productie van biobrandstof. Samenwerking met Vattenfall moet leiden tot een project op grotere schaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.