Home

Achtergrond 195 x bekeken 3 reacties

Vandaag geen besluit over Q-koorts

Over de versoepeling van de maatregelen tegen Q-koorts per 1 juli a.s. neemt minister Verburg vandaag geen besluit.

Dat laat haar woordvoerder weten.

Op een verkiezingsbijeenkomst in Schijndel op 3 juni sprak Verburg tegen journalisten de verwachting uit dat zij versoepeling van de maatregelen vandaag aan het kabinet zou voorleggen. "Het is nog niet rijp om aan de ministerraad voor te leggen"’, aldus haar woordvoerder. Hij kon daar verder geen toelichting op geven.

Het hoeft niet te betekenen dat de versoepeling per 1 juli niet doorgaat, aldus de woordvoeder. In Schijndel zei Verburg dat ze streeft naar opheffing van fok- en vervoersverboden van geiten en melkschapen per 1 juli a.s.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  overeem

  Moedeloos wordt je toch onderhand van
  deze hele toestand. Weer uitstellen , laat ze dan niet zeggen dat ze vandaag een besluit gaan nemen. Er is bijna geen ziektegeval meer en iedereen is geent laten ze nu eens ophouden met deze onzinnige toestanden. Onderhand zijn er meer depressieve geiten- en schapenboeren dan q koortspatienten.

 • no-profile-image

  andre

  de grootste fouten worden bij LNV gemaakt want wij moesten ook gedwongen enten terwijl er geen dieren meer zijn, foutje zeggen ze dan als je er over belt te gek voor woorden. Maak als ondernemer dezelfde fout en je hebt meteen de AID op het dak.

 • no-profile-image

  Jacco

  Groot gelijk Overeem, Verburg zal nog wel niet bijgekomen zijn van de teleurstelling!
  Gisteren heb ik contact met de VWA gehad en die vertelden: 'zolang uw collega's niet beter hun best doen met vaccineren, veranderd er voorlopig niets'. Maar ik vraag me zo langzamerhand af of er nog wel bedrijven zijn die niet aan hun verplichtingen hebben. Toen ik vroeg of ze zelf al begonnen waren met de gedwongen vaccinaties gaf hij aan dat dit het geval was. Maar waarom is hier dan verder helemaal niets over bekend? Er is niemand die een geitenhouder kent die niet gevaccineerd heeft, onze dierenarts heeft alle klanten gehad, de voerleverancier heeft alle klanten nagevraagd en iedereen die ikzelf ken heeft gevaccineerd.

  Vervolgens heb ik hem gevraagd waarom het nog steeds niet mogelijk is om de vaccinatiegegevens die de GD naar hun stuurt te verwerken. Zijn antwoord was dat de leveranciers van de managementpakketten en de GD hun zaakjes niet op orde hebben. Als je echter die partijen navraagt geven die weer aan dat LNV het probleem is. Wie houdt wie hier nu voor de gek, schijtziek wordt je ervan!

Of registreer je om te kunnen reageren.