Home

Achtergrond 182 x bekeken

Van der Sloot wil overplaatsing naar Aruba

Joran van der Sloot heeft de Peruaanse onderzoekspolitie Dirincri aangeboden aan te wijzen waar het lichaam van Natalee Holloway is, in ruil voor overplaatsing naar een gevangenis op Aruba.

Dat zei woordvoerster Yolanda Onoc van de Dirincri desgevraagd. Overplaatsing is echter onmogelijk, aldus de zegsvrouw, omdat de Peruaanse president Alan García heeft gezegd dat Joran zijn straf in Peru zal moeten uitzitten.

De woordvoerster kon niet bevestigen of Van der Sloot overplaatsing wil omdat hij bang is in de gevangenis Miguel Castro Castro in Lima vermoord te worden. Peruaanse media hadden dit gemeld, maar die berichten deed Onoc af als speculaties.

Van der Sloot wordt verdacht van moord met voorbedachte rade op de Peruaanse Stephany Flores in zijn hotelkamer in Lima op 30 mei.

Het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba heeft nog geen contact weten te krijgen met de Peruaanse autoriteiten over Joran van der Sloot, laat staan dat er een verzoek is gekomen van Van der Sloot om zijn straf op Aruba uit te zitten. Advocaat-generaal Taco Stein van het OM Aruba acht de kans dat Van der Sloot in een Arubaanse gevangenis eindigt, erg klein, liet hij zaterdag weten. Het Koninkrijk der Nederlanden, waar Aruba onder valt, heeft met Peru geen verdrag dat dat mogelijk maakt. Hij verwacht dat Peru Van der Sloot niet zal uitleveren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.