Home

Achtergrond 185 x bekeken

Van der Hoeven positief over kernenergie

Minister Maria van der Hoeven (CDA) van Economische Zaken heeft vandaag een pleidooi gehouden voor kernenergie.

Ze deed dat naar aanleiding van een werkbezoek aan Zweden, dat in het teken stond van deze manier van stroomopwekking.

Volgens de minister kan Nederland een voorbeeld nemen aan Zweden voor wat betreft het beleid over kernenergie. In het plaatsje Forsmark bezocht ze een kerncentrale. Volgens Van der Hoeven is Zweden samen met Finland en de VS het verst gevorderd waar het gaat om de opberging van radioactief afval.

"Het volgende kabinet kan de kop niet in het zand steken en doen alsof kernenergie geen issue is'', aldus de minister. In Nederland wil energiebedrijf Delta in Borssele een tweede kerncentrale bouwen. Het volgende kabinet moet beslissen of dat mag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.