Home

Achtergrond 302 x bekeken

Van Drie wacht nog op fiat Duitsland

De overname van kalverintegratie Alpuro door Van Drie blijft voorspoedig verlopen.

Dat zegt directeur Henny Swinkels. De Italiaanse autoriteiten hebben nu ook hun goedkeuring gegeven voor de overname van de activiteiten van Alpuro in Italië. Nu is alleen nog het wachten op goedkeuring van de Duitse mededingingsautoriteiten.

Dit kan enkele weken op zich laten wachten, omdat in Duitsland eerst een afstemmingstraject tussen de deelstaten moet worden doorlopen. Daarna volgt een definitief antwoord op federaal niveau. Half juli moet er hoogstwaarschijnlijk echter wel toestemming zijn voor de overname in alle betrokken lidstaten van de Europese Unie, verwacht Swinkels.

De Nederlandse mededingingsautoriteiten hebben als eerste al hun goedkeuring aan de overname gegeven. Alpuro zal na de overname niet geheel verdwijnen in de Van Drie-bedrijven, maar krijgt binnen de holding een eigen plek, aldus Swinkels.

Hij vindt het nu nog te vroeg om te zeggen wat de strategie van Van Drie zal zijn voor Alpuro als het eenmaal onder de vleugels van de grote holding valt. Ook wil hij nog niets zeggen over de koers met het Peters Farm-concept. "In eerste instantie zetten we in op behoud van de plaats die Peters Farm nu in de markt heeft", vertelt hij.

Hoewel het concept wordt gezien als een van de kroonjuwelen van Alpuro, vindt hij het te vroeg om te zeggen dat daar direct meer geld en energie in zal worden gestoken. "Zoiets vergt een diepgaande analyse van de markt. We weten bijvoorbeeld niet waarom het concept nu geen grotere plek in de markt heeft dan het nu heeft. Daar moeten we eerst meer duidelijkheid over hebben."

Van Drie kijkt ook met belangstelling naar de ontwikkelingen bij het failliete Weyl. Daar probeert Vion de boedel over te nemen, als het bedrijf tenminste tot een definitief akkoord kan komen met de curator. Vion zou dan ook actief worden in het kalfsvlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.