Home

Achtergrond 372 x bekeken

Valtra binnenkort ook op biogas

Motorenleverancier Agco Sisu Power en trekkerfabrikant Valtra werken aan een prototype van een trekker die grotendeels loopt op biogas.

De fabrikanten behoren beiden tot het Agco-concern. De biogastrekker zal aan het eind van deze maand voor het eerst te zien zijn tijdens de Zweedse Borgeby Field Days, een grote beurs in de buurt van Malmö.

De normale dieselmotor van een Valtra N101 is omgebouwd voor dual fuel-gebruik. Maximaal 80 procent biogas wordt naast de diesel bij de motor ingespoten. Aan de rechterzijde van de trekker bevindt zich de biogasvoorraad. De 170 liter gastank staat, als deze vol is, onder een druk van 200 bar. Dan is er voldoende brandstof om drie tot vier uur mee te werken.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.