Home

Achtergrond 183 x bekeken

VVD'er Aptroot wil voorzitter Kamer worden

VVD-Kamerlid Charlie Aptroot wil voorzitter van de Tweede Kamer worden.

Hij heeft zich maandag officieel kandidaat gesteld. Dat heeft de VVD-fractie laten weten. De Kamer kiest dinsdag een nieuwe voorzitter. Aptroot wordt waarschijnlijk de enige uitdager van PvdA-Kamerlid Gerdi Verbeet. Zij is voorzitter sinds december 2006 en wil dat graag blijven. Zij kan rekenen op de steun van haar eigen partij, van GroenLinks en van D66. In de profielschets staat dat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uitgaat naar een vrouw.

Aptroot (59) zit sinds januari 2003 voor de VVD in de Tweede Kamer. Hij was daarvoor ruim twintig jaar ondernemer en ook wethouder in Wassenaar. Aptroot was een aanhanger van Rita Verdonk toen die met Rutte streed om het leiderschap van de VVD. Hij was er ook op tegen dat Rutte Verdonk in 2007 uiteindelijk uit de fractie zette.

De afgelopen periode kreeg Aptroot bekendheid door zijn kruistocht tegen de plannen van CDA-minister Camiel Eurlings van Verkeer voor een kilometerheffing.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.