Home

Achtergrond 156 x bekeken

VVD met Rutte ligt goed bij katholieken

Niet het CDA met Jan Peter Balkenende maar de door Mark Rutte aangevoerde VVD staat bij veel katholieken op nummer één.

Protestantse kiezers staan juist achter Balkenende, blijkt uit een donderdag gepubliceerde peiling van Maurice de Hond. In opdracht van het EO-programma Door de Wereld ondervroeg De Hond bijna drieduizend christelijke kiezers. Van De Hond verschijnt in verkiezingstijd dagelijks een peiling en uit de mensen die daarvoor worden benaderd, selecteerde hij deze groep middels een extra vraag naar religie.

Volgens de onderzoeker slinkt de katholieke aanhang van het CDA sinds de KVP opging in deze partij. 70 procent van de ondervraagde rooms-katholieken vindt het niet belangrijk dat er een christelijke partij in de regering komt. Twee derde geeft aan dat het geloof geen rol speelt bij de keuze in het stemhokje.

Uit het onderzoek blijkt de ChristenUnie in de groep 'overig christelijk' voor het eerst populairder dan het CDA.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.