Home

Achtergrond 208 x bekeken

VVD houdt voorsprong vast

De VVD heeft in de dagelijkse peiling van Maurice de Hond de voorsprong op de achtervolgers weten vast te houden.

Liepen PvdA en CDA donderdag nog in, vandaag blijven de verschillen even groot. Dit betekent dat koploper VVD nog op 36 zetels staat, vijftien meer dan nu in de Tweede Kamer. De PvdA blijft tweede met 29 zetels (vier minder dan in de Kamer), het CDA staat op de derde plaats met 24 zetels. De christendemocraten zijn met 41 zetels nu nog de grootste in de Tweede Kamer.

Ook in de lagere regionen van de ranglijst van De Hond waren er geen verschuivingen. De PVV blijft op achttien zetels staan (nu negen in de Tweede Kamer), SP, D66 en ChristenUnie houden er respectievelijk twaalf, elf en zeven. De SP heeft nu nog 25 mensen in de Kamer, D66 is er met drie en de ChristenUnie met zes mensen vertegenwoordigd.

GroenLinks handhaaft zich na een kleine terugval op donderdag op tien zetels, drie meer dan de partij nu heeft. De SGP staat onveranderd op twee en de Partij voor de Dieren op één zetel.

Aan het onderzoek van De Hond doen ruim vierduizend mensen via internet mee. Zij maken deel uit van een groep van ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.