Home

Achtergrond 269 x bekeken

VS verscherpt maatregelen Tuta absoluta

De Verenigde Staten heeft de maatregelen tegen Tuta absoluta verscherpt.

Canada mag geen tomaten meer doorvoeren uit landen met besmetting van de mot, blijkt uit een mededeling van de Canadian Food Inspection Agencie (CFIA).

In februari stelde de Amerikaanse overheid nog als eis dat doorvoer van tomaten via Canada voorzien moest zijn een herkomstcertificaat en testresultaten. Nu heeft de Verenigde Staten de doorvoer via Canada grotendeels stilgelegd. Tomaten uit Mexico en Dominicaanse Republiek mogen nog wel doorgevoerd worden, voorzien van de juiste papieren.

Canada voert nog wel tomaten in uit derde landen, maar de importeisen van de Canadezen gaan minder ver dan de eisen van de Verenigde Staten. Volgens het CFIA vindt overleg plaats om de importeisen zoveel mogelijk te harmoniseren om vrije handel mogelijk te maken. Dat leidt nog niet tot extra Canadese eisen voor ingevoerde tomaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.