Home

Achtergrond 201 x bekeken

VS verlicht tomatenmarkt met opkoop voor 5 miljoen euro

Het mes snijdt aan twee kanten.

Door voor vijf miljoen euro tomaten op te kopen verlicht het ministerie van landbouw in de Verenigde Staten de moeizame afzetmarkt voor tomaten. Tegelijk stimuleert de maatregel de economie, zo stelt het ministerie in een verklaring. "Het ministerie heeft de situatie in het teeltgebied in Florida gemonitord en gekeken hoe we de telers kunnen helpen door deze moeilijke situatie die mede veroorzaakt is door de vorstschade eerder dit jaar." Telers zagen in het voorjaar een deel van de productie uitvallen.

De prijsval bij sommige tomatensoorten viel in de laatste weken van mei met circa 75 procent. Het ministerie biedt 58 cent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.