Home

Achtergrond 160 x bekeken

Urk vecht verder tegen windmolens

Burgemeester Jaap Kroon van Urk is blij dat demissionair minister Maria van der Hoeven heeft besloten zeven van de honderd windturbines, die bij het voormalige Zuiderzee-eiland worden gebouwd, te schrappen.

"Maar we zijn er nog nietâÇ£, liet Kroon dinsdag weten.

De aanpassing van de plannen voor het grootste windmolenpark van Nederland noemt Kroon "een stap in de goede richting''. Urk vecht al geruime tijd tegen de komst van het windmolenpark omdat het afbreuk doet aan het gezicht op de historische dorpskern.

Van der Hoeven schrapte de zeven turbines na een motie van VVD-Kamerlid Halbe Zijlstra. Daarin werd de regering gevraagd om de horizon van het dorpsgezicht niet onnodig te vervuilen en rekening te houden met cultuurhistorische waarden. Het gemeentebestuur van Urk wil nu van Zijlstra weten of de minister voldoende invulling heeft gegeven aan de motie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.