Home

Achtergrond 356 x bekeken

Uitspraak tegen vegan streaker

De rechtbank in Rotterdam doet vandaag uitspraak tegen de 24-jarige Peter Janssen, beter bekend als de vegan streaker.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden achttien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het vrijlaten van 2500 nertsen op een fokkerij in het Zeeuwse Stavenisse.

Janssen heeft bekend dat hij de dieren heeft losgelaten. Justitie eiste tegen Naomi van der P. (21) dezelfde straf voor hetzelfde vergrijp. Zij ontkende echter bij de nachtelijke actie betrokken te zijn geweest. De meeste nertsen werden na korte tijd weer gevangen. Vijftig dieren kwamen om, honderd bleven spoorloos. Door de nertsen te bevrijden wilde Janssen voorkomen dat ze zouden worden afgemaakt vanwege hun vacht.

De vegan streaker kreeg landelijke bekendheid door de tv-show van Paul de Leeuw. Hij liep met spreuken op zijn lijf gekleed in een onderbroek door het beeld. De Leeuw zette hem vervolgens te kijk door voor het oog van de natie de slip naar beneden te trekken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.