Home

Achtergrond 351 x bekeken

Tuinbouw moet duurzaamheid laten zien

De tuinbouw moet duurzaamheidsactiviteiten rapporteren in een jaarverslag.

Daartoe richt het Productschap Tuinbouw een platform op voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dat platform moet inzicht geven in de verrichtingen in de verschillende deelsectoren en die deelsectoren aansporen waar nu nog te weinig duurzaam gewerkt wordt.

Sectoren als bomen, bollen en hoveniers hebben al een MVO-platform, maar fruitteelt, champignons en vollegrondsgroente nog niet. Dat overkoepelende nieuwe platform moet ook leiden tot inspanningen in deze deelsectoren.

De Sociaal Economische Raad (SER) heeft productschappen gevraagd sectorale ketenverslagen te verzorgen. Daarmee moet het PT meer verantwoording afleggen aan de overheid en publiek, blijkt uit plannen voor het platform. Dat platform moet vooral door bestaande PT-functionarissen worden ingevuld.

Of registreer je om te kunnen reageren.