Home

Achtergrond 153 x bekeken

Topbestuurders: crisis over dieptepunt heen

Het dieptepunt van de economische crisis is voorbij en de wereldeconomie zal later dit jaar waarschijnlijk flink herstel laten zien.

Dat is de uitkomst van een onderzoek dat werd uitgevoerd onder 5600 topbestuurders van internationale bedrijven door strategisch adviesbureau Roland Berger.

Volgens het onderzoek verwachten de bedrijven dat de wereldeconomie dit jaar een gemiddelde groei zal laten zien van 1,1 procent. In 2011 trekt de groei aan tot 1,6 procent. Vooral China zal het goed doen met een verwachte expansie van 8,5 procent dit jaar en 8 procent volgend jaar. Europa blijft wat achter met een voorspelde groei in 2010 van 1 procent. Pas tegen het einde van 2011 wordt echt herstel verwacht voor de Europese economie, aldus de onderzoekers.

Het onderzoek wees verder uit dat 80 procent van de bedrijven maatregelen trof om de crisis het hoofd te bieden. Bij driekwart van de ondernemingen ging het om kostenbesparingen. Van de bedrijven zei 40 procent ook in 2010 nog in de kosten te snijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.