Home

Achtergrond 230 x bekeken 2 reacties

Toch schaderegeling voor levenslang fokverbod

Er komt misschien toch een schaderegeling voor bedrijven met een levenslang fokverbod voor de niet-drachtige geiten.

Minister Verburg schrijft in haar brief aan de Tweede Kamer over de Q-koorts dat zij het voornemen heeft deze bedrijven in hun schade tegemoet te komen. Namens een twintigtal gedupeerde geitenhouders heeft een advocaat al een procedure in voorbereiding om een schadevergoeding via de rechter af te dwingen.

De minister erkent in haar brief dat er aanzienlijke schade is op geruimde bedrijven waar veel niet drachtige geiten zijn blijven staan die nu een levenslang fokverbod hebben. Zij onderzoekt nog hoe hoog de vergoeding zal zijn en welke bedrijven er voor in aanmerking komen.

Lees ook: Fokverbod vanwege Q-koorts 15 juli opgeheven en Advocaat wil stukken van LNV over Q-koorts

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    william

    ach het is niet de eerste keer dat verburg mij blij maakt........... maar de vorige keer hield ze haar woord ook niet...... we zullen zien hoe ze het er nu van af brengt.

  • no-profile-image

    inge

    alweer zo'n domme opmerking van Verburg. Natuurlijk komen alle bedrijven met geiten die een levenslang fokverbod hebben hiervoor in aanmerking. Hier kun je toch geen onderscheid in maken. Per achtergebleven dier een vergoeding voor alle besmet verklaarde bedrijven, dat is toch het meest logisch.

Of registreer je om te kunnen reageren.