Home

Achtergrond 173 x bekeken

Tientallen nieuwe tips vuurwerkramp

Bij het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo zijn 45 nieuwe tips over de vuurwerkramp in Enschede binnengekomen, meldde het OM maandag.

Een maand geleden besloot het OM een nieuw onderzoek te starten naar de oorzaak van de vuurwerkramp op 13 mei 2000. Aanleiding was onder meer een uitspraak van de schoonzus van oud-directeur Willy Pater. Die vertelde dat Pater met twee medewerkers kort voor de ramp op het terrein van SE Fireworks was. De oud-directeur heeft dit altijd ontkend. Het nieuwe onderzoek staat onder leiding van de politie Noord-en Oost-Gelderland. Volgens het OM gaat het onderzoek nog enkele weken duren. De verhoren en het verwerken van de informatie kost veel tijd. Over de aard van de nieuwe tips heeft het OM geen mededelingen gedaan.

Bij de vuurwerkramp kwamen 23 mensen om het leven. Bijna duizend mensen raakten gewond en de wijk Roombeek werd vrijwel geheel verwoest.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.