Home

Achtergrond 209 x bekeken

Tientallen gedood op Afghaanse bruiloft

Een huwelijksfeest in de Zuid-Afghaanse provincie Kandahar is woensdag getroffen door een zelfmoordaanslag.

Zeker veertig mensen zijn omgekomen, 77 anderen zijn gewond geraakt. Dat meldt een lokale politiefunctionaris vandaag. De dader kwam met zijn bom naar de trouwerij, waar honderden gasten aanwezig waren, en bracht de explosieven tot ontploffing. De politie verdenk de radicaalislamitische Taliban ervan dat zij voor de aanslag verantwoordelijk zijn.

Veel bruiloftsgasten vreesden in paniek dat zij het doelwit waren van een luchtaanval. De door de Amerikanen geleide buitenlandse troepenmacht heeft in het verleden enkele keren per abuis Afghaanse trouwerijen gebombardeerd.

Kandahar is de geboortegrond van de Taliban. De buitenlandse troepen willen de komende maanden in het offensief gaan in de zuidelijke provincie om hun verzet te breken. De bruidegom op de woensdag aangevallen trouwerij zou lid zijn van een speciale Afghaanse militie die de Amerikanen hebben opgezet om tegen de Taliban te vechten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.