Home

Achtergrond 327 x bekeken 4 reacties

Supermarkten: fraude champignons gaat ons niet aan

Supermarkten willen niet betrokken raken bij de discussie over fraude en illegalen in de pluk voor champignons.

Volgens Mark Jansen, verantwoordelijk voor consument- en kwaliteitszaken bij koepel CBL, gaat het consument ook niet aan. "We controleren op voor consument belangrijke zaken. Dit niet, we controleren ook niet of de teler zijn wegenbelasting betaalt."

Jansen heeft gezien dat LTO gedreigd heeft de lijst met namen van frauduleuze bedrijven bekend te maken. Hij wil niet dat supermarkten zo betrokken raken in de discussie. "Als het juridisch niet klopt, komt de rechter in beeld. In dit geval moeten ze hun eigen problemen oplossen."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Ach ja , het levend ganzen plukken is toch ook niet zo erg? Het naaien van kleding door kinderen is toch ook niet zo erg....kom op joh...toon eens wat meer VOC mentaliteit .

 • no-profile-image

  Anton

  Dat is raar. Supermarkten kloppen zich op de borst met MVO, plakken allerlei labels zoals MH en Puur&Eerlijk, leggen het verssegment Global-GAP op en zorgen last-but-not-least voor continue prijsdruk. Maar als er dan problemen zijn, pakken ze dit niet op door hun leveranciers hierop aan te spreken, evt. certificering te eisen en de 'rotte appels' te verwijderen uit hun mandje. Ze laten op deze manier wel erg hun ware kant zien!

 • no-profile-image

  Prijsstunter

  De principes van de supermarkten rekken niet verder dan de kassa.

 • no-profile-image

  k.kweker

  Mischien krijgen we dadelijk Max Havelaar champignons ..
  De de betrokkenbedrijven hebben ongelofelijk maar waar gewoon een Global Gap certificaat.
  Niet vragen hoe ik dat weet,ik weet gewoon veel

Of registreer je om te kunnen reageren.