Home

Achtergrond 347 x bekeken 3 reacties

Slachterij Weyl lijkt Vion niet meer te ontgaan

Vleesconcern Vion en de curatoren van het failliete Weyl komen steeds dichter bij een definitief overname-akkoord.

Dit bevestigen beide partijen, al wordt daarbij aangetekend dat nog wel over een aantal niet onbelangrijke details overeenstemming moet worden bereikt. Na de ondertekening van een principe-akkoord, moet Vion nog ongeveer de hele maand juli afwachten. Het directoraat-generaal Mededinging van de Europese Commissie moet in die tijd onderzoeken of Vion met de overname niet al te machtig wordt in de rundvleessector. Wie vindt van wel, kan zich in die periode met een klacht in Brussel melden.

Geruchten van mensen die dicht bij het vuur zitten, willen dat Vion al plannen klaar heeft liggen voor de opname van Weyl-management in het eigen rundvleesteam. Het vleesconcern is er helemaal klaar voor om de nieuwe aanwinst zo snel mogelijk optimaal te benutten, lijkt het. Ook op het gebied van kalfsvlees, een activiteit waarmee Vion zich nog niet bezighoudt.

Toch zal het bedrijf voorlopig niet veel zeggen over zijn voornemens, want eerst moet de Brusselse toezichthouder op de concurrentie zich uitspreken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  blijf liever anoniem

  maak je niet zo druk doorstarter. je hebt er toch geen invloed op

 • no-profile-image

  Doorstarter

  Is kopen uit een failliete boedel aan goedkeuring gebonden? Vreemd, het feit dat een bedrijf failliet is geeft al aan dat het niet levensvatbaar was en daarmee feitelijk geen marktpositie mocht innemen. Ik heb de indruk dat er nu wel eenheel bijzonder spel aan de gang is. Welk doel dat heeft?

 • no-profile-image

  leeuw van god

  Er zijn altijd mensen die alleen maar meer geld en macht willen hebben. Op deze manier kunnen zij dus nog meer verdienen en de boeren en tussenhandel worden de dupe, die moeten straks voor nog minder geld produceren.
  Mensen die macht en geld willen zullen uit eindelijk niet winnen. Maar dit heeft tijd nodig voordat dit weer terug gedraaid kan worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.