Home

Achtergrond 315 x bekeken 19 reacties

Schreijer, Van der Vlies en Waalkens geridderd

Annie Schreijer-Pierik (CDA), Harm Evert Waalkens (PvdA) en Bas van der Vlies (SGP) zijn vanmiddag bij hun afscheid van de Tweede Kamer benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau.

De versierselen werd deze landbouwwoordvoerders van hun fracties opgespeld door Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. Zij sprak hen en de andere vertrekkende Kamerleden elk met vriendelijke en waarderende woorden toe. Zij typeerde Waalkens als ,,een boer in Den Haag, maar geen belangenbehartiger’’, Schreijer als ,,degene die Den Haag naar de mensen in het land bracht’’ en Van der Vlies als een ,,instituut en innemend collega’’. Hij zat 29 jaar in de Kamer en wordt alom gerespecteerd. Hij kreeg een staande ovatie van de voltallige Tweede Kamer, die even eerder ook Jan Marijnissen van de SP ten deel was gevallen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Terecht was Waalkens geen belangenbehartiger,hij had veel kritiek op de gangbare landbouw.Schreijer wist buiten de kamer de CDA boeren op haar hand te krijgen,maar in de kamer hoorde je daar niets van terug

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  De waarheid en deugdelijk bestuur? Had iemand ze dat niet even kunnen vertellen dan?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nou Kat, jij hebt het duidelijk niet op ouderlingen van de synode. Ooit een gereformeerd lid met sexappeal gezien?

 • no-profile-image

  Landbouw is de nette natuur!

  Anny en Bas gefeliciteerd en bedankt voor de grote inzet voor de land en tuinbouw en hun gezinnen. Helaas heeft Harm weinig goeds voorde landbouw gebracht. Voor de productie van voedsel is veel verantwoordelijkheid nodig! Er moet hard gewerkt worden, vrije dagen of vacantie zit er bijna niet aan. Daarom schoppen er waarschijnlijk nogal wat tegen de landbouw aan. Het zijn meestal mensen die niet willen werken die tegen anderen die wel werken, liggen te schoppen. Er moet een meerderheid in de kamer komen van mensen zoals Anny en Bas. je hebt de aarde gekregen om er wat goeds mee te doen en geen woestijn en onkruid land!!

 • no-profile-image

  willem

  Herkauwer, Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.

 • no-profile-image

  Uni versie teit

  Beste Willem uit Hellendoorn.
  Annie heeft m.i. maar voor 1 persoon gewerkt. En dat ben jij niet, en ik ook niet.
  En de rest kon en kan wat haar betreft ergens anders heen gaan. Ze heeft geen poot, maar dan ook geen enkele poot uitgestoken toen dat moest. Misschien ben jij wel bij dezelfde vergadering ( in Hellendoorn) geweest waar ik ook was. En Annie ook
  In plaats van een fatsoenlijke discussie en uitwisseling van meningen kregen we alleen de grote "Annie-show" te zien en te horen.
  En dan zo iemand in de adelstand verheffen omdat ze enkele jaren in DE Kamer heeft gezeten? Let wel: gezeten want veel meer was het ook niet.

  Veel plezier ermee.

  Uni versie Teit

 • no-profile-image

  herkauwer

  Boeren, Exact, boeren! En daar moet je van houden. Met of zonder haar! Ik maakte in mijn leven maar erg weinig boeren mee die het ergens mee eens waren en zelfs wanneer men ergens niet over klaagde was ook dat ballonnetje dikwijls makkelijk door te prikken. Louter eigenbelang. Gelukkig bestaan er ook nog mensen zoals Kritische Lezer, Gert en onze vrind uit Vroomshoop. Jammer voor laatstgenoemde ligt zijn woonplaats niet ver van Hellendoorn, waar Willem zijn repeterende slechte adem uitblaast. De lucht kan er dus licht zwaar verontreinigd zijn!

 • no-profile-image

  willem

  Uni versie , je moet niet zeuren, annie was ook geen voorstander van die grote mega stallen zoals in vroomshoop gepland stonden, en geen voorstander van natura 2000 en al die wild bescherming. het resultaat dat alle vossen en buizerds en kraaien die alle jongen opvreten en kievits eieren naar de klote helpen. Zij , atsma en van der vlies waren de enige die voor de landbouw opkwamen.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ach, dat geldt toch voor al die lui die daar dikbetaald zitten, inderdaad ZITTEN! Dat moet een regering controleren. Een klein beetje kennis- en denkniveau lijkt me dan een minimale vereiste.

 • no-profile-image

  Uni versi Teit

  "Schreijer was degene die den Haag naar de mensen in het land bracht."

  Dat klopt helemaal. En de normale mensen in het land zagen toen wat er werkelijk aan de hand was........

  Het resultaat heeft het CDA mogen merken bij de laatste twee verkiezingen.

  Ergens anders las ik dat Annie een echte volksvertegenwoordiger was geweest. Bij mij leeft dan de vraag wat dat "volk" dan is. Voor ons, slachtoffers van de Reconstructiewet, heeft ze helemaal niets en niemendal gedaan. Bedoelt Annie met "volk" een handvol bioindustrielen die kleinschalig boerenlandschap willen volplempen met gore industrie??

 • no-profile-image

  burger

  Jan Klaassen, we leven in een democratie. Dat jij een andere mening bent toegedaan dan Waalkens maakt Den Haag nog niet tot een poppenkast.

 • no-profile-image

  exact

  Blijkbaar zijn veel mensen het niet met je eens, herkauwer.

 • no-profile-image

  willem

  Nou boertje, ik vond Annie een goed politicus die opkwam voor de boeren, en dat van balkenende was terecht en kwam ook uit. Als balkenende naar haar had geluisterd was het veel beter met het cda afgelopen.

 • no-profile-image

  katja

  Willem, voel jij je wel helemaal lekker? JP de oud-MP Bakellende zou naar een vrouw luisteren? Kom nou toch effe gauw man. Die Kapelle-Biezelingse ouderling is nog tig-keren erger dan oud- kamerlid Bas uit Kamerik. Zij maken beiden deel uit van de kikkerlandse Taliban, of was je dat nog niet opgevallen? "U kijkt zo lief".......hoe krijgt zulk een appealloze stoethaspel het zijn strot uit geperst. Gedsie!

 • no-profile-image

  boertje van buten

  Welgemeende felicitatie voor Bas van der Vlies. Was een zege voor de boeren
  Van Annie hebben wij onze buik vol na haar aanval op Balkenende.
  Heer Waalkens niet erg boervriendelijk.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Willem, jij woont precies waar je thuishoort: in Helledoorn! Laat die n maar weg, want uit jouw epistel spreekt een satanische opvatting over de omgang met God's schepping. En dat ...mens van Schreijer was als kamerlid de verpersoonlijking van Het Kwaad. Ben er maar trots op!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Bas van der Vlies is de enige politicus die van zijn eerste tot laatste dag loepzuiver in de leer is gebleven: vrouwen horen achter kinderwagen en aanrecht want dat is de Wil des Heren. Basta! Als Schreijer -Pierik gereformeerd geboren was dan zou ons land dus veel politiek wanbeleid bespaard zijn gebleven. Want dan zou Bas haar wel de mond gesnoerd hebben! Waalkens was op de keeper beschouwd een van de weinige boeren die zijn ogen, oren en hersens gebruikte waarvoor zij ons door de schepper zijn toebedeeld. Geen wonder dat bijna niemand van zijn achterban hem kon volgen, want door al die ammoniak, round-up, ontsmettingsmiddelen en onophoudelijk geweeklaag en gezever hebben boeren hun eigen benul en geheugen met wortel en tak op nonactief weten te stellen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Kamerleden zijn gehouden aan de waarheid en aan deugdelijk bestuur. Annie Schreijer-Pierik loog en bedroog alles aan elkaar om ruim baan voor haar hobby- de jacht- te creeëren en was samen met Oplaat, Ormel en Van den Brink de sloopploeg van de Flora en faunawet. Ten hemel schrijend dat zulk een laag bij de grondse draak geridderd wordt!

 • no-profile-image

  Jan Klaassen

  Het was mooi geweest dat het Hare Majesteit behaagd had om persoonlijk in haar bontje Waalkens te ridderen, die net daarvoor de nertsenhouderij om zeep geholpen heeft. Hoe hypocriet kan deze poppenkast in Den Haag zijn ? Voor Van der Vlies en Schreijer de welgemeende felicitaties.

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.