Home

Achtergrond 239 x bekeken 11 reacties

SGP wil snel versoepeling Q-koortsbeleid melkschapen

Minister Gerda Verburg moet de maatregelen vanwege de Q-koorts voor de melkschapenbedrijven zo snel mogelijk versoepelen.

Dat vindt SGP-Kamerlid Bas van der Vlies. Verburg en collega-minister Ab Klink (VWS) stelden de aangekondigde versoepeling (per 1 juni) onlangs uit, omdat nog niet alle melkgeitenbedrijven hun dieren hadden gevaccineerd tegen Q-koorts.

Alle melkschapenbedrijven zijn echter al wel gevaccineerd. De SGP vindt dat de ministers daarom onderscheid moeten maken tussen melkgeiten en melkschapen. De versoepeling betreft met name een opheffing van het fok- en aanvoerverbod.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geitenhouders

  Gezien uw ingezonden reactie schort er nogal wat aan uw mentaliteit,schapenboer!!!!!

 • no-profile-image

  schapenboer

  Inge, dat is nou precies wat ik bedoel ikke niet dan zullie ook niet, de melkschapensector wordt veel harder getroffen dan de geiten, melkschapen kun je niet duurmelken, dus de melkstroom droogt op, alle melkschapen zijn geent, en als er dan iemand inziet dat er toch verschil is tussen de geitensector en de melkschapensector en het fokverdod eraf wil halen, zou je toch wat support verwachten, maar nee wij niet dan niemand niet over mentaliteit gesproken, jullie voorvrouw v/d Ven licht niet wakker van het uitstel van het opheffen van het fokverbod dit stimuleerd een minister natuurlijk niet om het dan wel te doen, ga dat eerst maar aan de kaak stellen en gun ondertussen de melkschapenhouders hun verdiende versoepeling van het fokverbod. Jacco, er is inderdaad 1! keer een reactie van mij verwijderd en dat was misschien ook wel terecht, zo hoog was mijn frustratie opgelopen,alhoewel ik me afvraag hoe ver de invloed van Meekma in deze strekt.

 • no-profile-image

  boer

  Bas v/d vlies als minister van landbouw!

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  "het verschil van mentaliteit tussen melkschapenhouders en geitenhouders"? Kan iemand me vertellen wat het verschil is? We proberen om onze boterham te verdienen met het melken van onze dieren, Ga geen zij/wij toestand creeren!!
  Schapenboer, wees reeel, de weigering van 9 bedrijven moet niet afgewenteld worden op honderden andere bedrijven!!!Want met honderden bedrijven tegelijk roepen wij allemaal: enten onder dwang op kosten van de boer. We zullen elkaar nog hard nodig hebben, als je de schapen- en geitenhouderijen los van elkaar gaat zien dan we slechts "een paar bedrijven", we moeten de koppen bij elkaar zien te houden!!!

 • no-profile-image

  schapenboer

  Eindelijk iemand die snapt hoe onrechtvaardig het is om de melkschapen onder het regime van de geiten te houden melkschapenhouders hebben nl een heel andere mentalitet dan geitenhouders [jazeker Meekma]
  Zet hem op v/d Vlies!!!

 • no-profile-image

  Wilco van laar

  Ook nu blijkt weer op welke partij we volgende week moeten stemmen !

 • no-profile-image

  Jacco

  Schapenboer, als je telkens van die irritante berichten wilt plaatsen moet je ook eens je naam onder je reacties plaatsen. Anoniem afgeven op andere mensen die je niet eens kent en een hele sector over dezelfde kam scheren is wel heel zielig.
  Misschien dat je reacties dan ook minder vaak verwijderd worden.

 • no-profile-image

  geruimdbedrijf

  Inge, ik bent het helemaal met jou eens.
  En niet de hele sector aan het lijntje houden maar alleen die 9 zwaar aanpakken.

 • no-profile-image

  Inge

  Het is natuurlijk niet terecht om te zeggen dat het fok en aanvoerverbod voor de melkschapen moet worden opgeheven en de melkgeitenhouders moeten maar wachten. Er zijn nog 9 bedrijven die niet hebben gevaccineerd, die bedrijven moeten ze onder druk zetten. En niet alle bedrijven die er alles aan hebben gedaan om van het fok en aanvoerverbod af te komen. Wij willen verder en graag heel snel. En schapenboer: aan de mentaliteit van geitenhouders is niets mis, dit zijn hard werkende boeren.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  En de verdeeldheid heerst weer!

 • no-profile-image

  melkschapenhouder

  Als "wij" maar naar jullie pijpen dansen, leert de ervaring.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.