Home

Achtergrond 166 x bekeken 1 reactie

Rutte bij Tjeenk Willink

VVD-leider Mark Rutte is vanochtend bij het gebouw van de Eerste Kamer aangekomen voor zijn gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink.

"Dit is een tussenstap, ingebouwd door het staatshoofd, om verlengd te consulteren'', zei Rutte bij binnenkomst over de opdracht van Willink, de belangrijkste adviseur van koningin Beatrix.

Willink sprak maandagochtend eerst met oud-informateur Uri Rosenthal. Die had geadviseerd twee informateurs, van VVD- en PvdA-huize, aan te wijzen. Beatrix koos echter voor Willink, de vicepresident van de Raad van State, omdat ze geen politieke keuze wilde maken.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Eremgees

  De wet moet veranderd worden, om dit onvolwassen, onverantwoordelijke formatiecircus, dat veel te lang duurt, in de toekomst onmogelijk te maken.
  In de grondwet moet worden vastgelegd dat de grootste partijen die samen meer dan 75 zetels hebben moeten gaan regeren. Dat kunnen maximaal 3 partijen zijn. Indien de 3 grootste partijen samen niet aan de 76 zetels komen, moeten er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. Nu zou dat een regering van VVD, PvdA en PVV inhouden. De vorige regering had moeten bestaan uit CDA, PvdA en SP.
  Of politici elkaar, of elkaars programma's, mogen of niet doet er niet toe; de kiezer heeft gekozen en daarnaar moet gehandeld worden.
  In deze moderne tijd, moet de mening van een vorst, die door het volk niet democratisch gekozen is, geen gewicht in de schaal leggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.