Home

Achtergrond 273 x bekeken 3 reacties

Runderslachter beboet voor stop classificatie

Een runderslachterij heeft 2.500 euro boete en nog eens hetzelfde bedrag voorwaardelijk gekregen omdat het dieren niet meer wilde classificeren, terwijl het toen daar nog wel toe verplicht was.

Dit heeft het Tuchtgerecht van het Productschap Vee en Vlees (PVV) bepaald. Slachterijen die op jaarbasis gemiddeld meer dan 75 runderen per week slachten, vallen onder de werkingssfeer van de Verordening Slachting, Weging en Classificatie Slachtrunderen en zijn verplicht om de geslachte runderen te laten classificeren.

Het Centraal Bureau Slachtveediensten BV (CBS BV) is door het bestuur van het PVV aangewezen om de classificatie uit te voeren. De boete is deels voorwaardelijk omdat de slachterij niet eerder in aanraking is geweest met het tuchtgerecht.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pim

  toch wel erg als zo aan je geld moet komen

 • no-profile-image

  Leen

  En zo houdt ook dit productschap zichzelf in stand.

 • no-profile-image

  jan

  zeker hutten heeten, jj schalke lig er ook mee in de onderhandeling over een goede koe geleverd maar door hem is afgekeurd ,op zaterdag ,terwijl dat de keuring instanties hem goed hadden gekeurd ,is een dier afgekeurd dan moet de voslijst mee gestuurd worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.