Home

Achtergrond 268 x bekeken 1 reactie

Rabo: suikerproductie Brazilië groeit niet meer

De groei van de suikerproductie in Brazilië komt in seizoen 2011/2012 mogelijk ten einde.

Dat komt omdat de suikerverwerkende bedrijven te weinig hebben geïnvesteerd, zegt de Rabobank in een interview met de nieuwssite Agrimoney. Brazilië is de grootste suikerproducent ter wereld. Eerder werd de suikerproductie in seizoen 2010/2011 geschat op 596 miljoen ton. Dat is 10 procent meer dan dit seizoen.

Maar de Rabobank verwacht dat de suikerproductie niet meer toeneemt in Brazilië in seizoen 2011/2012. Suikerverwerkers hebben veel geld geleend en zijn hard getroffen door de kredietcrisis, stelt de bank. "Bovendien zijn veel rietplantages oud. Daar is weinig in geïnvesteerd. Dat gaat ten koste van de opbrengst."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Raboklant

    Kijk, dat zijn nou nog eens berichten van mijn bank. Ben blij dat ik quotum heb bijgekocht inplaats van verkocht enige jaren terug!

Of registreer je om te kunnen reageren.