Home

Achtergrond 434 x bekeken 39 reacties

PvdD-kandidaat kleurt jachthutten oranje

Anja Hazenkamp, nummer drie op de kandidatenlijst voor de Partij voor de Dieren, heeft gisteren enkele jachthutten oranje geschilderd.

Volgens Hazenkamp worden vanuit de hutten niet alleen nodeloos dieren doodgeschoten, maar levert dit ook gevaar op voor het verkeer.

Veel jachthutten liggen volgens haar vlakbij provinciale wegen en snelwegen. Door de hutten oranje te kleuren hoopt Hazenkamp dat dieren de jachthutten mijden. Daarnaast worden automobilisten zo beter gewaarschuwd voor eventueel overstekend wild.

Veel hutten zouden volgens Hazenkamp, Statenlid in Groningen, bovendien zonder vergunning zijn gebouwd. Bij de gemeente Groningen heeft ze een handhavingsverzoek ingediend tegen een jachthut.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  J@gertje

  Sabine,
  Als ik jouw huisje, schuurtje of je auto even oranje kom verven verniel ik dan ook niets?
  Die jachthutten staan bovendien ergens in het bos en niet langs de weg.
  Langs de wegen staan wildspiegels en waarschuwingsborden voor overstekend wild.
  Niet dat iemand zich hier ook maar iets van aantrekt, maar toch…
  Waar staat dat het billboard van de PvdD vernield is?
  Het is door de gemeente weg gehaald maar over vernieling is niets genoemd in de media.
  Dat die graanadvertentie vernield is keur ik ook absoluut niet goed maar….
  Anja Hazenlip moet als ‘volksvertegenwoordiger’ helemaal weten waar ze moet staan en van andermans eigendommen afblijven.
  Het zou mij niet verbazen dat dit verhaaltje nog een politiek staartje gaat krijgen

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  anti

  Ik laat het jagersgedrocht het liefst naar adem snakken als ze omgevallen en beklemd zitten in hun schietstoel. Misschein komt er wel iemand van het CDA langs............ Die lopen toch altijd verkeerd of een andere jagersgezinde grgrgrgriste-lijke

 • no-profile-image

  reintje

  leuke actie die oranje wildkansels !
  Ze staan er illegaal ? , andermans spullen beschilderen , dat is niet illegaal ??
  Het getuigt weer van een zeer smal gezichtsveld .
  Ooit gezien hoe een leuk vosje een koppel door jullie geknuffelde bio-uitloop kippen in een nacht om zeep helpt ??
  Nee , want dan moet je vroeg op staan , de boer is n.l. de eerste die ze vind.
  Ik kan je dan vertellen dat je dan graag je jagertje belt om op een volkomen gepaste manier de vossenpopulatie in de hand te houden.
  En de houtworm die ten onder gaat in de misschien wel vergiftigde verf op die hutten , hoe lost de PvdD dat op ??
  En die zielige teken die je nu misschien op je armen hebt ( met de ziekte van Lyme) , houdt ze in leven , het zijn ook dieren !.
  Ja , die domme boertjes zijn toch niet helemaal achterlijk .
  Ja , het is bij de beesten af zulke actie's !

 • no-profile-image

  Ben

  Dit noemt zich nu een waardige partij...
  Geeft weer aan hoe die mensen op dat nivo denken. In plaats dat ze een dialoog aangaan, vernielen ze maar gelijk andermans spullen. Maar daar staan ze om bekend. En daarbij wel met grote krokodillen tranen in de Telegraaf staan dat hun graanadvertentie vernield is en zich afvragen hoe iemand dit in zijn hoofd haald!!!!
  Zielige mensen...

 • no-profile-image

  VXL Consultancy

  Blunder dan van de PvdD. Het is bewezen dat wild geen kleur kan zien. Tegenwoordig moeten de jagers in de meeste landen ook mininaal een ORANJE pet dragen. En een oranje pet/jas met camo strepen er op wordt door een hert gewoon net als fullcolor camo ervaren.

  Beetje dom wel.

 • no-profile-image

  koetje

  PvdD van 2 naar 1 zetel,Anja is kandidaat af.Ze kan nu rustig verder gaan als winterschilder.

 • no-profile-image

  anti

  Die jachthutten moet je niet oranje schilderen, maar gewoon omzagen. Ze staan er vaak illegaal en doen denken aan aan de grens met voormalig Oost Duitsland. Het is volstrekt uit de tijd deze dingen te laten staan. Het is gewoon horizonvervuiling. Dus gewoon.....weg ermee. Het zijn doodschieters-hokjes. Jammer dat er zo weinig omvallen als die doodschieters erin zitten. Zet er wat CDAers in. Die hebben toch niets met natuur, hebben de natuur in Nederland al genoeg vernield. Gelukkig zijn ze vandaag weggevaagd. Zo moet het ook met die jachthutten.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Och de VVD doet vandaag heel goede zaken en die zijn ook absoluut niet tegen de jacht, zo heb ik begrepen.
  En Marianneke kan morgen beter bij jager Jaap Korteweg op de hoogzit blijven zitten i.p.v. in de kamer.
  Komt ze misschien toch nog tot een helder inzicht.
  Dus niet gelijk alle hoogzitten omzagen hoor.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  boer

  De enigste partij die gehalveerd is !!!Dat vindt ik nou duurzaam!!

 • no-profile-image

  anti

  En de boer, hij blubberde voort en vernielde de aarde.
  Ik zing: zage, zage, wiele wiele wage. ik ga vlug om de handzaag te hale........... Pas op jagertje: ik zoek je lekkende prostaat.

 • no-profile-image

  George de Kater

  Nou dat is een beetje jammer.....de PvdD houdt nog maar een zetel over. Waar moet ik nou op luieren?

 • no-profile-image

  zomaar

  Jij laat alleen je stoffige en beschimmelde fantasie de vrije loop. En verder...... verder helemaal niets

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Het is me toch wat Reintje. Vroeger dompelden ze zulke onverlaten in de pek en bestrooiden hen met veren. Dat zouden ze nu weer moeten doen. Met jagers. En met boeren!

 • no-profile-image

  Als ben ik dan geen pvdd stemmer (ik begin er onderhand wel toe te neigen), erger ik me toch kapot aan sommige simpele reakties hierzo. Als dat het denkniveau is van het boeren/jagerswereldje, dan moeten ze niet zeiken over lage prijzen, want voor dat LO niveau ben je met het minimumloon al voldoende betaald.

 • no-profile-image

  Pieter J. den Ouden

  Opnieuw een bewijs van de onkunde van de Dieren partij; de vanuit ' jachthutten ' beheerde dieren zijn kleurenblind. Verder ook een bewijs dat deze mevrouw het verschil tussen ' mijn en dijn ' niet tot haar kennis van zaken rekent. En als er toch contact met de provincie over het passeren langs van wegen is: laat mevrouw dan vragen om het plaatsen van wildreflectoren, dat helpt wel.

 • no-profile-image

  katja

  Piet Wisse, wou jij gaan beweren dat Herman Schober in een illegaal gebouwd huis woont? Idioot die je bent. Nou ja, als CDA-jongere ben je vandaag natuurlijk sowieso aangeschoten wild. Zou Herman eigenliojk wel weten dat jij vlak bij hem woont. Kollumerzwaag - Wouterswoude is maar een kilometerje of 7. Misschien staan er wel illegale schiethutten op jouw kalvermestpercelen? Fijne verkiezingsavond en baal ze!

 • no-profile-image

  Fred Realist

  Fantastische actie. Hulde voor de PvdD en mevrouw Hazenkamp! Hulde! De jacht moet bestreden worden. Moordenaars mag je namelijk met ALLE middelen bestrijden. Geweldig dat de Partij voor de Dieren wederom met 2 zetels in de kamer komt. En het vreselijke CDA is weggevaagd. Het CDA wat staat voor bio-industrie en jacht. Weggevaagd. Heerlijk! Vanaf nu KEIHARD aanpakken dat jagers-tuig. Moord kan en mag nooit onbestraft blijven!

 • no-profile-image

  noud van raken

  Nou nou Anti Jacht, u is erg onbarmhartig en kent geen enkele naastenliefde. Als overtuigd en belijdend christen zou ik in het minste geval euthanisie toepassen. Want herhaling van zulk een debacle moet voorkomen worden en een politiek monstrum als het CDA hoort inderdaad niet te existeren in een beschaafde samenleving. Evenmin als de KNJV overigens. Want het zit goed mis met dergelijke mens-, dier- en scheppingvijandige gezelschappen.

 • no-profile-image

  anti

  Waarom zegt reintje niet gewoon dat die illegale schiethokken moeten worden afgebroken? Handhaving heet dat. Klaar met die stazie dingen. Okee Wipstaart, jij weet hoe het moet. Ja en met HETE pek. Het gedrocht mag creperen.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  Jachthutten zijn meestal illegaal gebouwd en mogen dus zonder enig bezwaar worden vernield. En dat moet ook gebeuren, want het is een laffe manier van jagen. Jagen is sowieso een verwerpelijke bezigheid en niet nodig. Binnen de grenzen der wet moet jagers dan ook zo veel mogelijk dwars worden gezeten.

 • no-profile-image

  ??

  Dus het vernielen in hun doelstelling mag wel, maar een graanveld met reclame voor hun vernielen mag niet?????? Hmmmm hoe kortzichtig kan je zijn?????

 • no-profile-image

  koetje

  Jagertje,als Esther de meeste voorkeursstemmen heeft gekregen hebben ze wel een klein probleempje.Niet zo chagrijnig Katja,1 zetel is altijd nog beter dan niets, en je weet het 1 gek kan meer vragen dan 10 wijzen kunnen antwoorden.

 • no-profile-image

  prostaat

  Geweldig gedaan. Kleuren en zagen. Het liefst als het gedrocht in de jachthut zit.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Anti Jacht vlug, waarschuw poelier Ruig in Oostzaan. Er is nu volop CDA-valwild te rapen in veld, beemd, alkoof en confessioneel rovershol. Mooie handel, zei het niet geheel vrij van smetten. Nou ja: desnoods kan het aan C1000 verpatst worden. Confessioneel Klapstuk als kiloknaller. Een kassucces!

 • no-profile-image

  J@gertje

  @ VXL, het is zeker niet dom om jachthutjes oranje te schilderen.
  Haarwild is dan wel kleurenblind maar het is de bedoeling dat deze hutjes bij de aanhangers van de PvdD goed opvallen.
  Op deze manier zet Anja Hazenlip wel het voetvolk aan om ze maar te vernielen.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zo kan die wel weer Anti Jacht. Nu het CDA ziekgeschoten is en ergens in een afgelegen stal ligt te zweten, moet je ophouden met het sarren van het in de wiekgeschoten electorale janhagel. Maak jezelf liever verdienstelijk en verstrek barmhartige stervensbegeleiding!

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Niet doen joh. Gewoon laten creperen. Dan voelen ze zelf ook eens hoe lekker dat is.

 • no-profile-image

  antiht

  Jagersgedrocht verdient geen naastenliefde, laat staan enig begrip. Jagersgedrocht dient te worden verbannen uit onze samenleving. Het jagersgedrocht bestond de laatste jaren dankzij gedrochtclub CDA. Zowel Cda als KNJV dienen gedecimeerd te worden. Waaraan dankt zo'n jachtcllub de naam KOninklijk: Ja zeker aan die koninklijke schutter bernhard. Onze kroonprins dient openlijk afstand te doen van de jacht.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oké Anti, als je Duke Faunabeheer wilt horen en zien en ons commentaar op wat er rond Schiphol met de ganzen gebeurd, dan moet je straks naar Netwerk kijken op NL 2.

 • no-profile-image

  anti

  Geen reactie meer van reintje??? Let them burn in hun schietstoel.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Misschien wel een aardig ideetje Anti en Wipstaart: jagers insmeren met pek door de ganzenveren rollen en dan loslaten in Fbe-gebieden. Kun je lachen, want een beetje hobbyjager begint pas te kijken als de buit op tableau ligt!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Was Anja Hazenlip niet van plan om volksvertegenwoordiger te worden?
  Mooi voorbeeld voor onze maatschapij.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Herman, je hebt volledig ongelijk met je veronderstelling dat illegale bebouwing vrij vernield mag worden. Ik mag ook geen klinker door jou raam gooien als de muziek te hard staat, of de banden van je auto lek steken wanneer het profiel onvoldoende is. Er zijn geëigende wegen om iets aan te vechten, zoals een handhavingsverzoek. Verder zie ik de actie van Anja Hazenkamp ook als illegale dumping van verf in de natuur.

 • no-profile-image

  sabine

  Iets wat oranje geverfd is, is niet meteen vernield toch! Terwijl hun spandoek echt vernield was.
  En ook is het geen verf dumpen... de natuur lijdt er niet onder dat de hutten oranje geverfd zijn.
  Ik vind het goed dat mensen de oranje hutten nu zien en zo overstekend wild kunnen verwachten.
  Al zijn de dieren dan kleurenblind, het blijft een leuke actie, zeker tijdens de WK!
  Ga zo door partij van de dieren!!!

 • no-profile-image

  boerke

  Ik vind die ludieke akties van pvvd toch eigenlijk wel sympathiek en zeer zeker ook origineel. En reken maar dat ze echt geen strafbare feiten begaan. Dat kunt U nu wel schreeuwen, maar dat geloof ik niet. Die pvvd-ers zijn slimme meisjes (en Jongens)

 • no-profile-image

  herkauwer

  Boer, als ik jou was dan sloeg ik nu mijn slag. Het hele CDA is tegen dumpprijs gratis als verschaalde bierborstel op een pastinakenakker uit te rijden.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Graag had ik gezien dat Marianneke ook op zoek kon naar een andere baan.

 • no-profile-image

  koetje

  Ik dacht even dat Anja een grote fan was van het Nederlands Elftal ivm het aanstaande WK.Die malloten verfen ook alles oranje.

 • no-profile-image

  katja

  Koetje Boe, de PvdD zal me de reet roesten. Ik stem nooit op splinterpartijen en vind het leuk dat het CDA zo haar best doet om net zo klein te worden als de dierenclub. Jammer dat het net niet lijkt te gaan lukken!

Laad alle reacties (35)

Of registreer je om te kunnen reageren.